tiistai 20. syyskuuta 2011

Syksyiset sitruunakakkuset

Pikkuveli täytti lauantaina vuosia ja tarjosi sunnuntaina kahvit. Lupasin tehdä jotain pientä kahvi pöytään. Banskukakun teosta jäi sitruunaa yli, joten tein samalla kerta rysäyksellä pieniä Sitruunakakkusia. Tulipahan viimeinkin testattua silikonisia muffini / leivosvuokia, mitä olen aikoja sitten jo hommannut. Näillä kakkusilla osallistun myös Nami-hiiren järjestämään "Värikäs syksy" kakkukisailuun.

Ohje on Pipareista pitsikakkuun -kirjasta nimellä Appelsiinikakku, vaihdoin vain appelsiinin sitruunaan.
Sitruunakakku
2,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
250 g voita
4 kananmunan valkuaista
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sitruunan mehun ja raastetun kuoren kanssa joukkoon varovasti käännellen. Paisto voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia (n.20min).
Koristelussa on käytetty Wiltonin Candy Melts koristelutuubeja. Tulppaaneissa ja auringonkukkien keskustassa on käytetty valkosuklaata, johon on laitettu tomuväriä. Auringokukan keskustaan vielä sirottelin ruskeaa tomuväriä antamaan vähän elävyyttä. Oikein hyviä olivat ja ohjekin oli helppo, tulee varmasti käytettyä toistekin.

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 20.09.2011 - 12:40
Hauskat kakut !
Liitän joukkoon 'kahvikakkuina'. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥