Isäntä tulosti viime vuonna Avaruusasema-blogista
Baby Cherry Pies
-ohjeen ja pyysi niitä joskus tekemään. Tarkoitus oli tehdä niitä
samantien mutta kun vanhempieni kirsikka sato jäi sen verran pieneksi,
ei niitä vähäisiä kirsikoita viitsinyt muualle tuhlata kuin suoraan
suuhun. Sattumoisin olin ottanut Nelosella (ja aikoinaan myös LIVillä)
pyörivästä Annan Mehukkaasta Keittiöstä (
Fresh with Anna Olson) saman ohjeen ylös tarkoituksena niitä joskus tehdä. No tänä vuonna sato oli sen verran suurempi, että pääsin näitä
isännänkin pitkään haaveilemia piirakoita kokeilemaan. Minä tein
piirakat suoraan tuollaisiin alumiinivuokiin, jolloin ne kävi hyvin myös
leivoksista.
Piirakat olivat oikein hyviä, suosittelen kokeilemaan! Ohje on kopsattu Avaruusasemalta.
BABY CHERRY PIES
Pohja
- vajaa 6 dl vehnäjauhoja
- 225 g (suolaamatonta) voita
- (1/2 tl suolaa)
- reilu 1 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
Nypi jauhot ja hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi keskenään. Lisää
suolaa jos käytät suolatonta voita. Sekoita vesi ja sitruunamehu ja
vaivaa neste hellästi massaan. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita
jääkaappiin vetäytymään vähintään puoleksi tunniksi. Taikina näyttää
tässä vaiheessa märältä, mutta kuivuu jääkaapissa.
Täyte
- 1,4 l tuoreita kirsikoita
- 3,5 dl sokeria
- ripaus kanelia
- 4,5 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 0,5 dl vettä
- kananmuna sekoitettuna 2 rkl vettä voiteluun
Poista kirsikoista kivet, onnistuu erityisen hyvin kivenpoistajalla
joka on suositeltava tähän hommaan. Laita kirsikat kattilaan, mittaa
sokeri ja kaneli ja lisää kirsikoiden sekaan. Kuumenna seosta kattilassa
kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuutin ajan
usein sekoittaen. Sekoita sitten vesi ja maissitärkkelys suurukseksi
ja lisää kirsikkaseoksen joukkoon. Keitä kunnes seos on sakeutunut,
siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä kunnolla.
Jaa taikina kahteen osaan suhteessa 1/3 ja 2/3. Kauli isompi taikina
levyksi. Leikkaa siitä pohjat pyöreän n. ø 12 cm muotin avulla.
Asettele pohjat muffinssipellille. Täytä kirsikkatäytteellä.
Kauli pieni taikina. Leikkaa ohuita suikaleita taikinapyörällä. Nosta
joka toinen sivuun ja taita jäljelle jääneistä joka toinen. Aseta yksi
sivussa olleista suikaleista pöydällä olevien päälle ja käännä
taitetut suikaleet takaisin sen päälle. Tee ristikko vastaavalla
tavalla loppuun. Leikkaa ristikosta muffinsipellin muottien kokoisia
kansia pyöreän muotin avulla. Voitele piirakat munaseoksella ja
ripottele päälle hieman sokeria. Paista uunin alatasolla aluksi 190°C 5
minuuttia ja sitten 175°C vielä 25 minuutin ajan.
Taikinasta riittäisi myös hieman isompaan annokseen, mutta silloin täytettä pitää tehdä enemmän.
Aikaisemmat kommentit:
Ihanan näköisiä piirakoita! Maistuis varmaan minullekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥