sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Mihinkä sitä tiikeri juovistaan pääsisi...

Nimittäin leipomisesta...

Olin ajatellut, että en enää leivo ennen joulua muuta kuin pakolliset kakut töihin ja mummolle, mutta kuinkas kävikään...
Viikonloppuna kävi vieraita, niin pakkohan sitä jotain oli tehdä...

Pikkuleipiä tein samalla ohjeella, kuin kummitytön kanssa. Ostin kaupasta tuollaisa jouluisia m&m-makeisia koristeeksi, mutta huomasin sitten vasta paiston jälkeen, että nuissa onkin pähkinä sisällä!! Noh, pitää muistaa varottaa, jos joku on niin pahasti allerginen. Itse kyllä voi syödä, vaikka liiasta suolapähkinöiden syömisestä tulee hieman allergisia oireita... Hyviä pikkuleivät silti oli, pähkinästä ja halkeilusta huolimatta. Tuli sopivasti tuo isompi Mauri Kunnaksen piparipurkki täyteen, ovat kyllä ihania nuo rasiat ja kelpaa pöydällä "venyä".
Tämmöisiä mini-torttuja ja -enkeleitä tein, nämäkin kyllä menettivät hieman muotoaan kun en voidellut munalla niitä, minäkun en semmoisista tortuista tykkää, ne on musta jotenkin sitkeän oloisia... Koristeena on ranskanpastilleja, joita (ihme ja kumma) jäi kummitytön kanssa leipomisesta.
Enkeli-torttuja kans tein omena-kaneli -marmeladilla. On kyllä ihanaa syödä tämmöisiä erinäköisiä ja makusia torttuja aina välillä. Ja vielä kun tomusokeria sihtaa näiden ja minien päälle, tulee vielä nätemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥