tiistai 9. helmikuuta 2010

Jätskikone

Tulipas sitten hommattua yksi kone kaappiin lisää Monta vuotta oon miettyny jätskikonetta mutta ei oikein ole "uskaltanut" ostaa. Nyt sitten tilattiin Pixmaniasta halvin malli ettei tarvitse myöhemmin sitten niin kamalasti katua ostosta Ja kyllähän tuo vielä kaappiin mahtu, vähän järjestelyä vaati vain.


Alatörpön pitää olla vähintään 18 tuntia pakkasessa ennen jäätelön tekoa... Jotain litkua siellä sisällä tuntui olevan, liekö samanlaista kuin kylmäkalleissa...?

Tässä ensimmäinen jäätelö: vaniljajäätelöä Marianne Crush-rouheella maustettuna.

Ja kokeilemalla oppii: eka satsi hieman epäonnistui... Ohjetta kun tarkkaan sihtasin, niin laitoin lämpimät ainekset koneeseen pyörimään Käyttöohjeissa oli, että aineksien pitää mieluummin olla kylmiä muttakun sitä ei sitten itse ohjeessa sanottu!!! Jätskihän ei sitten "hyytynytkään" puolessa tunnissa, niinkuin ohjeessa sanottiin, vaan meni seuraavan vuorokauden puolelle. Ja sitten se oli sellaista "sulanut jäätelö jäätynyt uudestaan" -tyylistä... Maisettiin me kuitenkin saunan jälkeen sitä "ei valmista" jätskiä ja hyvän makuistahan tuo oli. Seuraavan osaa sitten tehdä paremmin ja siitä tuleekin sitten kinuskijätskiä
Jätski vähän lähempää. Tästä tarkkasilmäiset huomaa sen "sulanut jäätelö jäätynyt uudelleen" -rakenteen.

Aikaisemmat kommentit:

Elli kirjoitti 16.02.2010 - 08:50
Meiltäkin moinen vempele löytyy, mutta harvoin tulee valitettavasti sitä käytettyä...Vaikka jäätelön suurkuluttajia ollaankin. Sinun versiosi kuulostaa herkulliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥