Pages

tiistai 30. joulukuuta 2014

Luumu"taskut"


Herkulliset ja helpot luumu"taskut". Tarvitset vain torttutaikinaa, vaniljakreemiä ja luumuhilloa :)

Mummojen herkkulautaset


Mummoille tein tämmöiset pienet herkkulautaset joululahjaksi. Lisäksi vein sellaisen Jääkarhu-sisävalon, se oli oikein nätti ja toi mummoille tunnelmaa sisälle. Lautanen piti sisällään Rankanpastilli- ja Lumipallopikkuleipiä sekä Vanhan ajan kahvikakkua. Oikein hyviä ja helppoja oli kaikki. Kakkuun en laittanut rusinoita, kun en muistanut ostaa mutta ehkä se kuitenkin vaatisi ne, olisi hieman mehevämpää.



Vanhan ajan kahvikakku
2  munaa
1 ½ dl  sokeria
1 ½ dl  siirappia
1 ½ tl  neilikkaa
1 ½ tl  kanelia
1 ½ dl  rusinoita
1 ½ dl  sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl  valmista kahvijuomaa
1 ½ tl  soodaa
5 ½ dl  vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahtoon muut ainekset edellä mainitussa järjestyksessä. Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 200-asteessa n. 45min.

Jouluherkkua töihin


Töihin on ollut tapana jotain herkkua viedä aina joulu- ja kesäloman alkamisen kunniaksi. Tänä vuonna ajattelin viedä muffineita, niitä en olekaan tainnut aiemmin viedäkään... Tein kahdenlaisia: mauste- ja hedelmämuffineita. Maustemuffinit on tehty samalla ohjeella, kuin serkulleni viime vuonna tehdyt. Hedelmämuffinit puolestaan on tehty Kinuskikissan ohjeella. Hedelmiä liotin rommissa ja rommiaromin korvasin oikealla rommilla :) Maku on parempaa kuin rommiaromissa ja paistaessa alkoholikin häipyy, joten ihan hyvin uskaltaa työpäivänä syödä :)

Pepin peitto


Elokuussa syntyneelle veljentytölle (samalla nuorin kummilapsi) tein isoäidin neliöstä peiton. Tämä oli tarkoitus jo ristiäislahjaksi tehdä mutta aika loppui silloin kesken :) Lupasin tarpeen vaatiessa suurentaakin peittoa, kun tyttökin on kasvanut. Lankana Nalle-lankaa, valkoista, vihreää ja violettia.

Eetukauluri


2-vuotiaalle Jani-kummipojalle tuli tehtyä tämmöinen "Eetu" kauluri joululahjaksi :D Alkuperäinenhän on siis kettukauluri. Tässä käytin lankana ihan 7-veljestä, ruskeaa ja valkoista, silmät ja kuonon ompelin mustalla, eivät napit aiheuta pienelle vaaraa. Ohje löytyy Muumurun facebook-sivuilta, samoin kuva kaulurista kaulassa.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Kampaajalle lahja


Kävin luottokampaajallani sopivasti joulukuun aikana ja vein hänelle pienen joulumuistamisen :) Pinterestistä bongasin ohjeen, miten tehdä kertakäyttölautasesta rasia. Sopivasti oli vielä yksi joulunpunainen valkoisilla hiutaleilla, joten siitä sitten askartelin muumalle Ranskanpastilli pikkuleivälle rasian :) Ja joulukortinkin vein.

Ranskanpastilli pikkuleivät

Näitä herkullisia ja helppoja pikkuleipiä tuli tehtyä pitkästä aikaa. Ajatuksena oli, että olisi joulun aikaan jotain muuta herkkua, kuin ainaista torttua, mitä saa joka paikassa. Mutta... Toisin kävi ja keksipurkki ammottaa tyhjyyttään :D Onneksi karkkeja vielä on, joten ehtiihän tässä vielä satsin tehdä :) Näköjään vaniljakeksien jämätkin päässeet ranskalaisten joukkoon :D Ohje on Henskiksen vanhasta blogista ja kirjottelempa sen tähän itsellekin ylös.

1 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
ranskanpastilleja

Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta palloja tai leivo pitko, jonka jaat n.30:n osaan. Litistä palloja hieman ja laita jokaisen keskelle ranskanpastille. Paista pikkuleipiä 180-asteessa n. 10-15 minuuttia.

Valkosuklaa mangojuustokakku

Kaverikoirat palaveerasivat joulukuun alussa nyyttärikestien merkeissä. Tein tämmöisen juustokakun, joka oli oikein hyvää, olihan ohjekin Liian hyvää -blogista :D Hieman muutoksia tein alkuperäiseen verrattuna, laitan tähän niinkuin itse tein. Karkkilakkokin piti palaverissa oikein hyvin vaikka konvehtirasia nökötti koko ajan nenän edessä :D Kakun tein Lekuen irtopohjavuokaan, sain samalla tarjoilualustan sille. Kuva on vähän huono, kun kännykällä kellarissa kerhotiloissa nappasin :) Mutta kyllä siitä jonkinlaisen käsityksen kakusta saa.


Pohja:
150 g Vanilja Kauranen -keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl hienoa sokeria
1 pkt mangotuorejuustoa
200 g valkosuklaata sulatettuna

Päälle:
2 prk Piltti mangososetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murenna keksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai koneella murusiksi. Sulata voi ja kaada se keksinmurujen sekaan. Sekoita muruseos tasaiseksi. Painele keksinmurut. Vie pohja täytteen tekemisen ajaksi kylmään.

Laita liivatteet kylmään likoamaan 10-15 minuutiksi. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. syvällä lautasella vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto ja sulanut valkosuklaa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi kahvikupissa mikrossa (n.1min.) ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kerralla kuumaan veteen ja sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet liemeen. Lisää liivateseos muutamassa erässä tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Vatkaa aineet huolellisesti sekaisin. Kaada täyteseos keksipohjan päälle vuokaan. Vie kakku kylmään 2-3 tunniksi.

Päällistä varten (ei ole pakko) laita liivatelehdet likoamaan 10-15 minuutiksi. Kuumenna vesi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan veteen, sekoita hyvin. Sekoita liivateseos mangososeitten joukkoon ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Joulutähti

Tämän vuoden viimeisen Silmukan ytimestä haasteen haasteena oli Tähti :) Oikein sopiva haaste jouluun. Minulla oli ensin tarkoitus, että olisin virkannut joulukuusen latvatähden, meidän kun 13 vuotta vanha tähti sanoi sopimuksensa irti. Mutta sitten tulinkin kaikenlaista ja kiirettäkin, joten askartelin sitten eräänä iltana paperista tämmöisen tähden ja patterilla käyvät ledi-valot pujottelin sakaroiden väliin :) Nyt tähti pötköttelee ja valostuttaa sängyn päällä. Paperi oli hieman kermanväristä, oli jäänyt 7 vuoden takaisista hää-askarteluista sopiva määrä arkkeja :D


keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Siirin pätkiskakku



Kummityttö kävi pitkästä aikaa leipomassa :) Vanhempansa menivät kaupungille ostoksille, niin me sillä välin leipastiin herkullinen pätkiskakku, jota sitten kahvin ja teen kanssa maisteltiin. Ihan itse teki kohta 7v. tyttö kakun, minä luin ohjeesta paljonko mitäkin ja näytin sitten tytölle mittaa ja ainesta. Tyttö itse mittasi kaikki ainekset ja rikkoi jopa munatkin! :) Ainoa, minkä minä tein, oli rasvan sulatus kattilassa. Taikina riitti pieneen Muumivuokaan (tämän kakun tyttö vei kotia) ja leipävuokaan. Päälle vielä ripoteltiin jouluaiheisia koristeita. Ohjeen olen ottanut Cake Dreamin vanhasta blogista mutta se löytyy myös Myllyn Paras-sivuilta. Erittäin hyvä ja herkullinen kakku, lisäksi myös helppo, käsin sekoittamalla onnistuu! :)


4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita/margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia/kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita/margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 45 min. 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä. Sulata kuorrutuksen aineet varovasti kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi.

Isänpäivä konvehdit


Isänpäiväksi tein isälleni ja appiukolle pienet suklaapussukat. Olikin jo korkea aika kokeilla näitä muotteja, varmaankin joskus 3-4 vuotta sitten löysin Prismasta semmoisen paketin, jossa oli 30 kpl pieniä silikonisia konvehtimuotteja ja opaskirja konvehtien tekoon. Ja nyt vasta ensimmäistä kertaa kokeilin :D

Oikein hyviä suklaita oli, yritin tehdä semmoisia marmoroituja valko- ja maitosuklaasta mutta raidat vähän jäivät... Sekoitin suklaat varovasti keskenään ennen muottiin laittoa mutta viisainta olisi ollut laittaa vuorotellen kumpaakin suklaata ja sitten varovasti cocktail-tikulla sekoittaa, olisi tullut kuviot. Noh, seuraavalla kerralla :) Kuitenkin saajille kelpasi :D

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pappilan maustekakku


Joulun leivonnaisia on jo vähitellen hyvä aloitella, ei tule sitten niin kauhean kiire :) Kahvikakut ovat hyvä ja helppo tehdä pakkaseen valmiiksi. Vieläkö kun valmiiksi siivuttaa, niin sulavat äkkiä kahvin tippuessa :) Itse kokeilin nyt tämmöistä hyvää Pappilan maustekakkua, jonka ohje löytyi Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta. Ja löytyipä kirjan välistä vuoden alusta kadoksissa ollut ohje! :D Ohjetta olen hakenut sen kissojen ja koirien kera, ystävällekin tuli soiteltua löytyykö kirjojen välistä :)


2 munaa
200 g sokeria
1 kkp (1 1/2 dl) kermaa, mielellään hapanta
100 g voita tai margariinia
160 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl inkivääriä
1 1/2 tl neilikkaa
2 tl kanelia

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Lisätään kerma ja sulatettu, jäähdytetty voi/margariini. Leivinjauhe jauhoihin sihdattuna sekä mausteet lisätään viimeiseksi. Paistetaan kohtalaisessa lämmössä n. 45 min (itse paistoin 175-asteessa toiseks alimmalla tasolla).

Pyhäinpäivänä

Päivitykset laahaa aika pahasti mutta pikkuhiljaa niitä tänne ilmestyy :)

Pyhäinpäivänä rentouduttiin kotona ja nautittiin hyvästä ruoasta. Aamulla tekasin pitkästä aikaa Amerikkalaisia pannukakkuja. Niiden kaverina oli mustikoita, vadelmia, vaaleaa siirappia (vaahterasiirappi olis parasta mutta sitä ei nyt ollu) sekä tietysti kahvia :)


Päivällä herkuteltiin herkkupaistilla, jonka kaveriksi halusin kokeilla viimeinkin Duchesseperunoita. "Fiksuna" ajattelin oikaista ja tehdä muusin valmiista kaupan perunajauheesta. Mössöstä tuli liian juoksevaa eikä sitä saanut pursotettua. Tein sitten "pottulevyn" pellille ja siitä sitten ruokalusikalla kaavin tuommoisia nökäreitä. Hyviä kuitenkin olivat vaikka ulkonäkö menikin päin metsää :D Postauksen lopussa ohje näihin, jos joku haluaa kokeilla. Itse kyllä ajattelin joku kerta kokeilla niistä oikeista potuista, tekis muusin vaikka edellisiltana valmiiksi, niin ei olis niin kauhea urakka sitten.



Jälkkäriksi nautittiin kahvit ja vadelmapiirakkaa helpolla, hyvällä ohjeella tehtynä ja "hämisseitillä" koristeltuna :D

Isot kynttilänjalat kaivettiin myös varastosta esiin ja Eetukin sai Pyhäinpäivän herkuksi "vaahtokarkki sikanokan" :D



Duchesseperunat
1 kg perunoita
2-3 kananmunan keltuaista
75 g voita
halutessa mausteeksi suolaa, muskottipähkinää, valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta perunat/paseeraa siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset ja voi. Mausta ja pursottele paiston kestävälle vadille tai pellille. Paista n. 225-asteessa grillivastuksen alla, kunnes saavat värin pintaan.

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Jauhelihapiirakka


Yhteishyvän lehdestä löytyi tämmöinen herkullinen ja ruokaisa jauhelihapiirakan ohje. Itse jätin täytteestä herkkusienet ja valkosipulit pois, punasipulin korvasin tavallisella, kun sitä löytyi. Kannattaa kokeilla, oikein hyvää ja täyttävää oli! Resepti löytyy myös TÄÄLTÄ.

torstai 6. marraskuuta 2014

Rekka voikkari


Miehen serkku valmistui rekkakuskiksi ja hänen vaimonsa pyysi tekemään pienen voileipäkakun, joka olisi rekan mallinen. Ohje on Kinuskikissan ja tämmöisen sain aikaiseksi :) Kakusta tykkättiin ja se sai kehuja. Vanhin lapsista tunnisti heti mikä kakku on kyseessä ja olisi kovasti halunnut valot sammuttaa rekasta :D


Eetulle piti koiravahti hankkia juhlimisen ajaksi ja pikkuveljeni suostui siihen hommaan :) Kamala iltalenkki heillä vain taisi olla: vettä satoi ja oli pimeää ja kylmää sekä hidasta menoa, kun vanha herra ei oikein vauhdilla enää hurmaa :D No, jospa se palkkio ja muut kaapin antimet hieman lämmittivät. Palkkiohan siis oli pieni voileipäkakku samoista aineksista kuin rekkakakku :D


Aroniahyytelö


Meillä on takapihalla naapureita erottamassa aroniapensaita. Ne eivät vielä kovin isoja ole, kun ovat vasta toista kesää. Vanhempieni naapurissa, lapsuuden ystävän (ja vieläkin) vanhemmilla oli tosi upean näköinen pensasaita isoine, muhkeine marjoineen :) Vinkkasin sitten ystävälleni aroniahyytelön ohjeesta, jota itse aikoin ensi vuonna kokeilla, kun marjoja omista pensaista saan. Takaisinpäin tuli viestiä, että saan käydä marja varkaissa, jos haluan :D Niinhän minä sitten kävin sillä aikaa, kun isäntä vaihtoi talvirenkaat autoon. Hyytelöstä tuli oikein hyvää. Aluksi se hieman oudoksutti, kun ei ole semmoistasyönyt mutta nyt se on jo hyvää. Silakkapihvien, possupaistin ja kanapyöryköiden kanssa on jo testattu ja toimii! Kyllä suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta, jonka löysin Food and Then Some -blogista.


n. 7 dl

1 kg aronioita
2,5 dl vettä
350 g hillosokeria
loraus punaista balsamicoa

Pese marjat. Siirrä marjat ja vesi kattilaan ja survo hieman. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu tiheän lävikön tai harson avulla toiseen kattilaan. Lisää sokeri ja etikka ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes koostumus on mielestäsi ok. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Jaa hyytelö pieniin lasipurkkeihin ja siirrä jäähtyneenä kylmään.


Kiitokseksi marjoista vein sitten vanhemmille pienen, virkkaamani keltaisen liinan ja purkin hyytelöä. Toivottasti maistuu :)

maanantai 3. marraskuuta 2014

Aikuisten omenahillo

Mummon pajukorista bongasin tämmöisen herkullisen hillon ohjeen. Nyt on sitten omenahilloa, nimittäin enokin teki ja toi pari isoa ja yhden pienen purkin, jotka kylläkin olivat omiani, kun pyysi lainaan, kun omansa jo loppui :D Joten ei muuta kuin omenien kuorimis urakka päälle (oli muuten oikeasti aikasta urakka), isäntä konjakki ostoksille ja itse jonkinlaisien purkkien/purnukoitten ostoon. En oikein tahtonut niitä löytää enkä kovin useasta kaupasta jaksanut edes metsästää, liekö kaikki tehneet omenista hilloa, niitä kun on kuulemma tänä syksynä tullut :) Joten ostin sitten pakasterasioita, kyllähän nekin käy. Mutta nyt ne omenat sitten loppui! :D

Omenapiirakka

Mummoltani olen aikoinani saanut tämän pohjan ohjeen. Alunperin se on mustikkapiirakka mutta päälle käy mitä tahansa. Helppo ja nopeakin on tehdä, ei välttämättä tarvitse edes käsivatkainta.



tiistai 28. lokakuuta 2014

Omenakakku

Omenoita vielä riittää, joten seuraavaksi ajattelin kokeilla tätä kakkua, jonka olen Pulla-akalta bongannut. Halusin pitkästä aikaa käyttää äidiltä ryövättyä vuokaa :D Se oli vähän liian pieni, joten pieni kakku tuli 15 cm:n irtopohja vuokaan. Oikein hyvä kakku, meillä ei pakastimeen vierasvaraksi päässyt eikä kuvaakaan ehtinyt ottamaan :D Mutta onneksi kaupasta omppua löytyy, joten voi tehdä inspiraation iskiessä.

150g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjuhetta
1 tl vaniljasokeria
kardemummaa jauhettuna (maun mukaan)
kanelia jauhettuna (maun mukaan)
1 dl kermaa / maitoa (laitoin maitoa)
3 dl omenaraastetta / -silppua (laitoin silppua)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen - anna vatkautua kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaa. Käännä viimeiseksi joukkoon omenaraaste. Paista 175-asteessa 50-60 min. Tarkista tikulla kypsyys.

Omenaviinerit


Tämmöisten pikaisten omenaviinerien ohjeen olen ottanut Marilee leivoskelee -blogista aikoinaan. Hyvin helppoja ja nopeita tehdä, voi myös omenan tilalle vaihtaa jotain muuta.

* torttutaikinalevyjä
* vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä
* sokerissa ja kanelissa pyöriteltyjä omenansiivuja (tai jotain muuta)

Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Leikkaa levy puoliksi, laita keskelle vaniljakreemiä ja sen päälle omenasiivuja. Paista 225-asteessa n.20-25min.

Kuivatut omenat


Eno toi kassillisen omenia serkkuni isän puusta. Vihreitä ja kuulemma kirpakoita, ettei pelkästään oikein voi syödä. Ellei tykkää. Ja itsehän tykkään hieman makeahkosta. No, ei siinä auttanut kuin ruveta miettimään mihin ne upottaisi. Mielen tuli mitä ja paperille piti laittaa ylös ettei unohda. Loppujen lopuksi omenat loppuivat kesken! :D Muutama idea jäi toteuttamatta mutta säästetään ne ensi syksyyn, nyt on omena kiintiö täysi :) Joten seuraavaksi tulee paa-aaljon omppu postauksia :D


Näitä kuivattuja omenia olen halunnut kokeilla jo SLY11-kierrokselta lähtien, sain nimittäin silloin pussillisen niitä. Eli aika kauan ovat odottaneet kokeiluaan :D Kuivatin omenia kiertoilmalla n.50-asteessa, kunnes olivat kuivia/rusinan oloisia. Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan!


Kakku-rasia


Momomushyn blogista löysin tämmöisen makean kakku-rasian ohjeen :) Pitihän sitä sitten kokeilla... Veljentytölle 1-kk päivänä annoin ja sisälle laitoin arvan. Vanhemmat meinasivat säästää arvan, että saa tyttö vanhempana sitten raaputtaa itse (voiton viimeinen lunastus taisi olla 2016 lopulla) mutta eivätpä olleetkaan malttaneet :D
Helppo ja kivan näköinen rasia, voisi käydä muillakin pikkulahjoilla paketointi vaihtoehtona.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Veljentytön ristiäiset


Syyskuun viimeisenä lauantaina vietettiin veljentyttöni ristiäisiä. Tarjouduin tekemään tytölle kakun juhliin, vaikka eihän hän sitä syönytkään :D Netistä selasin ihania ristiäiskakkujen kuvia ja pienoinen ahistuskin alkoi jo tulemaan "millaisen teen, nämä kaikki ovat niin ihania, yllänkö samaan...". Mutta sitten välähti ajatus ja ei muuta kuin suunnitelmat ylös! Sattumoisin ideani oli samantyylinen Mamman leivontanurkan kanssa :D Onneksi sain ystävältäni Kakkutaiteilijalta "pyllöttävää" 3D-vauvamuottia lainaa, ei tarvinnut ostaa omaksi. Vastavuoroisesti tietysti lupasin lainata hänelle omia tarvikkeitani tarvittaessa.


Kakkupohja on 10 munan pohja, riittipä ainakin eikä loppunut kesken :D Kakun koko oli n. 23*33 cm. Kostutuksena sokerivesi ja täytteinä mango sekä aina varma nakki, herkullinen suklaa. Päällä kermaa, se oli ainoa toive kysyessäni toiveita kakkuun: "kuhan on kerma" :D. Koristeet ovat kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta. Kakun täytteisiin otin ohjetta Suklaapossulta hieman muuttaen. Olivat oikein helppoja ja herkullisia (postauksen lopussa ohje). Kakku oli laktoositon.


Vauvoja tein varuilta kaksi kappaletta, jos toiselle sattuu jotain :) Ei sattunut, joten toinen vauvoista pääsi kahvikakkujen keskelle koristeeksi. Tiikerikakkua valkosuklaakuorrutuksella ja suklaakakkua suklaakuorrutuksella :) Ahkera äiti ollut, kun oli ehtinyt kaikenlaista herkkua tehdä; voikkari, porkkanapiirakka, lohipiirakka ja nämä.


Äitini leipoi jalkapohjamuotillani pikkuleipiä Mansikkamäen Fantasiapiparkakku ohjeella, minä sitten koristelin jalat.


Tytön äidin sisko oli tehnyt ihania vaaleanpunaisia Macaroneja, täytteenä taisi olla jotain missä oli valkosuklaata :D Aivan ihania olivat!


Voileipäkakku Kinuskikissan ohjeella. Oli kyllä todella hyvää, itsekin ajattelin sitä joskus kokeilla :)

Kahvipöytä kaikkine herkkuineen.

Kahvipöydän upea kimppu.

Juhlakalu mummonsa tekemässä satiinisessa kastemekossa.

Tädin ja veljentytön kädet <3

Jee, tänään on mun päivä!



Taitaa tulla pitkä ja nätti tyttö, kun kastevesi lensi pitkässä ja komeassa kaaressa :)

Niin, ja tytön nimeksihän tuli PEPPI ANNELI <3 Ja kummeja hän sai viisi :)


Mangotäyte (suklaatäyte)

5 dl kermaa
200 g mangotuorejuusto (maustamatonta tuorejuustoa)
250 g maitorahkaa
3.5 dl Bonnen mangososetta (300 g suklaata)
1 rkl vaniljasokeria 
5 liivatelehteä
4 rkl vettä

Laita liivatteen kylmää veteen likoaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, tuorejuusto sekä mangosose. Mausta vaniljasokerilla ja tarvittaessa lisää hieman tavallista sokeria. Itse koin, että täyte oli tarpeeksi makeaa ilman tavallisen sokerin lisäämistä.

Kiehauta vesi esim. mikrossa ja sekoita liivateet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Hyydytä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli ennen tarjoilua. Minä täytin kakun aamulla ja päällyskermat laitoin illalla. Tee suklaatäyte samallalailla mutta käytä mangon tilalla suluissa olevia aineksia :)