Pages

tiistai 28. lokakuuta 2014

Omenakakku

Omenoita vielä riittää, joten seuraavaksi ajattelin kokeilla tätä kakkua, jonka olen Pulla-akalta bongannut. Halusin pitkästä aikaa käyttää äidiltä ryövättyä vuokaa :D Se oli vähän liian pieni, joten pieni kakku tuli 15 cm:n irtopohja vuokaan. Oikein hyvä kakku, meillä ei pakastimeen vierasvaraksi päässyt eikä kuvaakaan ehtinyt ottamaan :D Mutta onneksi kaupasta omppua löytyy, joten voi tehdä inspiraation iskiessä.

150g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjuhetta
1 tl vaniljasokeria
kardemummaa jauhettuna (maun mukaan)
kanelia jauhettuna (maun mukaan)
1 dl kermaa / maitoa (laitoin maitoa)
3 dl omenaraastetta / -silppua (laitoin silppua)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen - anna vatkautua kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaa. Käännä viimeiseksi joukkoon omenaraaste. Paista 175-asteessa 50-60 min. Tarkista tikulla kypsyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥