Pages

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Siirin pätkiskakku



Kummityttö kävi pitkästä aikaa leipomassa :) Vanhempansa menivät kaupungille ostoksille, niin me sillä välin leipastiin herkullinen pätkiskakku, jota sitten kahvin ja teen kanssa maisteltiin. Ihan itse teki kohta 7v. tyttö kakun, minä luin ohjeesta paljonko mitäkin ja näytin sitten tytölle mittaa ja ainesta. Tyttö itse mittasi kaikki ainekset ja rikkoi jopa munatkin! :) Ainoa, minkä minä tein, oli rasvan sulatus kattilassa. Taikina riitti pieneen Muumivuokaan (tämän kakun tyttö vei kotia) ja leipävuokaan. Päälle vielä ripoteltiin jouluaiheisia koristeita. Ohjeen olen ottanut Cake Dreamin vanhasta blogista mutta se löytyy myös Myllyn Paras-sivuilta. Erittäin hyvä ja herkullinen kakku, lisäksi myös helppo, käsin sekoittamalla onnistuu! :)


4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita/margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia/kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita/margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 45 min. 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä. Sulata kuorrutuksen aineet varovasti kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥