Pages

torstai 31. lokakuuta 2013

Tunnelmaa ja tekemistä Pyhäinpäiväksi


SLY24 -kierroksella nami-hiiri sai pariltaan Unelmien talo&koti -lehtiä. Itsekin kiinnostuin siitä niin, että tilasin lehden vähäksi aikaa. Syyskuun paketissa saadusta lehdestä hiiri mainitsi valaisimen muffinivuoista ja se jäi kummittelemaan mieleen, joten askartelin semmoisen keittiön lamppuun. On muuten tosi tehokkaat nuo led-valot eikä niitä tuossa ole kuin 12 kpl! Kukkia tein neljä näin aluksi, ties vaikka lisääntyvät :D Näillä on mukava tunnelmoida näin syksyn aikana.



Lisäksi tilasin Ateljé Margarethasta muutamia ristipistotöitä: kaitaliinan, pulloessuja ja taulun. Saa nähdä vain milloin saan aikaiseksi nuo tehdä :D

Syötiin kissoja ja hämähäkkejä!



Viime viikonloppuna kävi nuorimmainen kummityttö perheensä ja mummonsa kanssa kylässä. Olin viikolla saanut yllättävän ja niin ihanan paketin, että ihan silmiä kuumotti ilon kyynelistä. Kiitos nami-hiirelle, osasit kyllä todella ilahduttaa niin minua kuin vieraitakin <3 Tämä paketti oli siis kiitos emoilusta SLY24-kierroksella :)

Suklaa hävisi punaviinin kaverina ,D

Paketista siis pääsivät käyttöön tuommoiset muffinien ympärille laittettavat koristereunat, joissa kuvioina olivat hämähäkin seitit ja itse jalkaiset ötökät. Itse muffinit tein nyt nopean kaavan mukaan ajan puutteen vuoksi. Eli ostin kaupasta semmoisen valmiin muffinimixin, johon tarvitsee vain vesi ja öljy lisätä. Osan vedestä korvasin tuoreella sitruunamehulla (n.0,5dl) ja hieman laitoin myös sitruunankuori raastetta mauksi. Kuorrutteen tein Kinuskikissan Hopeatoffeetäytteen ohjeella, kylläkin vain puolikkaana. Yritin kuorrutteesta tehdä noidanhatun muotoisia mutta ei ne niitä oikein muistuttanut, kuulemma enemmänkin tiettyä kasaa ,D Ihmekö tuo sitten, että kummityttö sanoi näiden maistuvan ällöttäviltä! :D Myönnetään, ehkä sitruuna ja lakritsi makuyhdistelmänä on lapsen suussa hieman pahaa.



Lisäksi paketista löytyneellä kissamuotilla (ei muuten ollutkaan kissaa eikä noidankenkää!) tein kissoja, jotka sitten tomusokeri vesi-seoksella koristelin. Nämäkin tein ihan kaupan pakastealtaan murotaikinasta. Nämä kuulemma olivat tosi hyviä ja niitä lapset sitten useamman. Muutaman keksin annoin mukaan, että saavat kotona herkutella mutta autoon mentäessä alkoi kuulumaan: "anna herkkua" :D


Lisäksi tein Tex-mex -piirakan, lasten äiti kun oli suoraan töistä lähtenyt meille, niin sai hieman suolastakin makean lisäksi. Taikinaa ja täytettä hieman jäi tällä kertaa, joten testasimpa äidiltäni ryöväämiä (siis lainattuja :D) vuokia ja tein tuommoisia suolaisia tartaletteja :) Oikein hyviä olivat, en vain vuoista meinannut saada irti mutta lähti ne kuitenkin ihan nätisti. Liekö eivät vielä olleet tarpeeksi jäähtyneitä...

maanantai 28. lokakuuta 2013

Pieni palanen minua -haaste

Sain Redroselta ja MinttuMaarian leipomuksista tämmöisen haasteen :) Vastaan tässä molempiin haasteisiin ja jatkan haastetta kaikille blogissani kävijöille, joilla on tuo alle 200 lukijaa/seuraajaa. Kysymyksinä ovat samat, mitkä Redrose ja MinttuMaaria esittivät minulle :)

Haasteen ohjeet:
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11:een kysymykseen
3. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille
4. Valitse 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa/seuraajaa
5. Kerro kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista

11 asiaa minusta:
1. Osaan soittaa harmonikkaa ja pianoa, kitaraakin hieman.
2. Pelasin nuorena pesäpalloa, nykyään se ei kiinnosta.
3. Pelkäsin lukio aikoinani hyvällä tavalla Saksan kielen opettajaani.
4. Minulla on ollut 3 hamsteria, 1 marsu ja nyt on koira. 
5. Entisessä mummolassani on ollut leipomo ja sanottiin, että kellariin on piilotettu aarre; sitä ei ole kylläkään koskaan löydetty. 
6. Toisella mummollani en suostu syömään lihapullia kuin tietyiltä lautasilta ja tietyillä välineillä.
7. Olen tuntenut henkien läsnäoloja. 
8. Näen joskus enneunia. 
9. Minulla on 4 kummilasta; 2 tyttöä ja 2 poikaa
10. Olen viime aikoina innostunut tekemään käsitöitä.
11. Olen ylpeä tuntemistani ”isoista nimistä”, mutta en pröystäile niillä.

Redrosen kysymykset:
1. Kahvi, tee vai kaakao? 
Riippuu vuorokauden ajasta: aamulla tee, päivällä kahvi, illalla roboistee, ellei minttukaakaota flunssan estämiseksi ,) Kahvia/tavallista teetä jos juon klo 19 jälkeen, unet siirtyy :D
2. Tykkäätkö polttaa kynttilöitä? 
KYLLÄ!! Niitä onkin kertynyt, kun melkein joka kauppareissulla löytyy ihania kynttilöitä. Mies jo hermostuu…
3. Millaisessa talossa asut, rivi-, omakoti-, kerrostalo? 
Rivitalossa rinnalla rakkaat
4. Oletko matkustellut Suomen ulkopuolelle? 
Kyllä: Hania, Rooma, Pariisi, Rodos
5. Oletko jo aloittanut joululahjojen hankkimisen? 
Ensimmäinen on jo paketoitukin
6. Mitä leivot jouluksi? 
Jaa-aa, siihen on vielä aikaa, joten mieli voi muuttua mutta torttuja omatekoisesta taikinasta ainakin aion tehdä
7. Kuvaile itseäsi ihmisenä? 
Hmm… En suutu helposti, kaikkien kanssa toimeen tuleva, ystävällinen, kohtelias, väsyneenä ja nälkäisenä äkäinen, touhukas… Joko riittää? :D Pitäisi toisen kuvailla, vaikea itse.
8. Millaisista elokuvista pidät? 
Kaikki menee mutta ehkä fantasia- ja romanttiset elokuvat ovat kuitenkin mieluisimpia
9. Lempi leivonnainen, leipomus? 
Apua, niitä on niin paljon! :D Noh, sanotaan vaikka mokkaruudut; nopeita tehdä ja tulee suklaan himokin tyydytettyä
10. Millaisessa keittiössä leivoskelet? 
I:n mallisessa, eli käytävä menee keskellä, pöytätilaa ei koskaan ole tarpeeksi
11. Millä sinut saa iloiseksi/ilahdutettua? 
Ystävällisyydellä, pienillä iloisilla asioilla: kummilapsilta esim. kortti, kukkakimppu, halaus, pusu… Tämmöisillä ”arjen pienillä teoilla”


MinttuMaarian kysymykset 
1. Milloin aloit pitämään blogia? 
18.10.2009 on tehty ensimmäinen postaus, eli siitä on 4 vuotta!
2. Kevät/kesä/syksy vai talvi? 
Sen hetkinen vuoden aika. Kuitenkin ehkä kevät (kaikki alkaa kasvamaan) ja syksy (värikästä) mieluisimpia, koska niissä näkee eniten luonnon eläväisyyden.
3. Haastavin leipomuksesi? 
Ystävyyskakku Hermanni! Oon yrittäny sitä ihan alusta asti tehdä mutta ei vaan oo onnistunu kertaakan…
4. Lempimausteesi? 
Mustapippuri, sitä tunkisin joka paikkaan...
5. Mistä saat voimaa pimeänä aikana? 
Rakkaista, ystävistä, tunnelmallisuudesta.
6. Suolainen / makea leivonnainen? 
Molemmat :D Suolaisia on vaan harvemmin tullut tehtyä.
7. Paras paikka Suomessa? 
Koti <3 ”Siellä koti, missä sydän”
8. Lempimaa? 
Missään en ole kahta kertaa käyny mutta Italia on jotenkin aina kiehtonu.
9. Paras ulkomainen leivonnainen? 
Tiramisu!
10. Lempi täytekakkusi? 
Tavallinen sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla, välissä mansikkahilloa, ”tonnikalaa” (=banaanimössöä) ja kermavaahtoa, päällä kermavaahtoa ja jotain karkkia tms. koristeeksi.
11. Haave ammattisi?
Opettaja, päiväkotitäti, sellainen, joka on lasten kanssa tekemisissä.

torstai 24. lokakuuta 2013

SLY24 kierrokselta napattuja ideoita


Olin SLY24 kierroksella emona ja rinkiläisten ideoita tuli napattua itsellekin :) Kaikki ei ehtinyt kierroksen aikana toteutumaan mutta jos joskus myöhemmässä vaiheessa... Osan kuitenkin toteutin ja tässäpä niitä

Ayalandiassa vietettiin synttäreitä ja muistin häntä makealla karkin värisellä langalla, jota sitten piti itsellekin ostaa ja alkaa hihatinta tekemään :)


Kay's Cookings oli tehnyt herkullisia sieninyyttejä, joita tein Hepökönkään retkelle sieni- ja kinkkuversioina ja hieman muunneltuna :)

Kimara cake sai hyvä vinkin kerätä yhteen kansioon kaikki saadut SLY-reseptit. Itselläni on vihko, jonka voitin arvonnassa ja siinä oli muutama muffiniresepti jo valmiina. Siihen sitten liimasin omat SLY-ohjeeni :)

Monessa blogissa tehtiin Kaura-omenapaistosta (ylhäälllä mansikoiden ja kerman vieressä), joten itsekin innostuin sitä kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Ohjeen nappasin Marian pienestä leipomosta :)

Redrose sai syyskuun paketissa Muumi teetä maisteltavaksi ja pitihän sitä itsekin ostaa, kun ei ole sellaista juonut aikaisemmin :) Hyvää teetä on!

Nami-hiiri puolestaan sai mielenkiintoisen näköisen Talo&Koti -lehden, joten piti itsekin ostaa se kaupasta tutkittavaksi. Hyvä lehti olikin ja tilasin sen lyhyeksi aikaa, kun ei tule muita lehtiä kuin Leivotaan-lehti :)

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Manteli-karpalokeksit


Näköjään tuo "Koko Suomi leipoo" ohjelma koukuttaa katsojankin leipomaan kilpailuaihetta... :) Viime viikolla kilpailijat leipoivat pikkuleipiä, niin pitihän sitä itsekin sitten niitä leipoa. DanSukkerin etusivulla oli viime viikolla näiden pikkuleipien ohje ja kun kotona sattui olemaan kaikki ainekset (paitsi rusinat), niin eihän siinä muu auttanut kuin leipoa. Rusinat tosiaan vaihtui karpaloihin ja kaupasta nappasin muiden ostoksien ohella Omar-karkkilaatikon. Ja muutaman pienen muutoksen myös tein
Ohje on DanSukkerin sivuilta ja alla minun versio. Tein pienempiä keksejä kuin ohjeessa ja niitä tuli n. 45 kpl... :)

Manteli-karpalokeksit

2 dl ruokosokeria
200 g voita
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl (75 g) mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl karpaloita
50 g kermakaramelleja (Omar) rouhittuna

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkauksen loppuvaiheessa. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää seos vaahtoon nopeasti sekoittaen. Annostele taikina leivinpaperoiduille pelleille ruokalusikalla (8 kpl/pelti), tasoita kevyesti kädellä painaen. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

torstai 10. lokakuuta 2013

Vaniljaa ja kinuskia


Monen kokeiluversion jälkeen päätin tällä kakulla osallistua nami-hiiren järjestämään "täytekakussa maustettua rahkaa" kisailuun. Vaihtoehtoina oli tehdä tavallinen täytekakku tai modernimpi hyydykekakku. Minä tein molempiin oman version, joista sitten oma raatini valitsi hyydykekakun paremmaksi :D Ensimmäistä versiota hieman tuunaten, sain tämän Vaniljaisen kinuskiomena -kakun kehiteltyä ja sillä lähdetään kisaamaan! :D

Vaniljainen kinuskiomena
Pohja: 
100 g digestive keksejä
38 g voita

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä + 1 rkl vettä
3 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2/4 dl tomusokeria

Omenatäyte:
3 omenaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kermaa

Omenatäyte: Tee ensin omenatäyte. Kuori ja pieni omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta sokeri ja kerma kinuskiksi ja lisää omenakuutiot varovasti sekoittaen. Anna jäähtyä.

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan (n.18 cm halk.) pohjalle.

Vaniljatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi esim. kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi. Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.

Kokoaminen: Laita vaniljatäytettä keksi (tai muun) pohjan päälle n.1/3 verran. Laita omenatäyte keskelle. Laita loppu vaniljatäyte varovasti omenatäytteen ympärille ja päälle niin, että se jää piiloon. Nosta yöksi jääkaappiin hyytymään. Koristele omenaviipaileilla.

Omenahyydykekakku


Tässä kakussa yhdistyy taas monta eri ideaa, joita olen halunnut kokeilla: hedelmistä "koristereuna", kakkostäyte sisällä piilossa. Kuitenkin pienen raatini palautteen jälkeen :) päätin kokeilla uudestaan hieman pienin muutoksin. Tämäkään kakku ei ollut huono, päinvastoin! Kaneli kuulemma jätti mukavan jälkimaun, joten tämä voisi olla pikkujouluihin oikein hyvä kakku :) Suosittelen kyllä kokeilemaan!

Täytteet ovat hieman muunneltuina Mummo Ankan omenapiirakasta ja Ullan Unelma -blogista, pohjaksi voi myös paistaa kääretorttu pohjan, brownies pohjan, tms.


Omena-vaniljahyydykekakku
Pohja: 
200 g digestive keksejä
75 g voita

Vaniljatäyte:
6 liivatelehteä + 2 rkl vettä
6 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
3/4 dl tomusokeria

Omenatäyte:
3 omenaa
1,5 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
1 rkl vettä

Omenatäyte: Tee omenatäyte edellisenä päivänä "kasaantumaan". Kiehauta täyteaineksia kattilassa kunnes omenat pehmenevät hieman. Jäähdytä kunnolla ja nosta yöksi jääkaappiin.

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan (n.22 cm halk.) pohjalle.

Vaniljatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi esim. kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi. Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.

Laita vaniljatäytettä keksi (tai muun) pohjan päälle n.1/3 verran. Laita omenatäyte keskelle (jätä hieman nestettä koristelua varten). Laita loppu vaniljatäyte varovasti omenatäytteen ympärille ja päälle niin, että se jää piiloon. Nosta yöksi jääkaappiin hyytymään. Koristele omenatäytteestä jääneellä "kastikkeella".



tiistai 8. lokakuuta 2013

Sitruuna täytekakku


Nami-hiiri järjestää perinteisesti syksyn kakkukisailun. Vaihtoehtoina oli täytekakku tai modernimpi hyydykekakku. Monta ideaa alkoi päässä pyörimään, molemmista, joten tuumasta toimeen vain.

Ensin syntyi täytekakku :D Tämä ei kuulemma ollut niin hyvää kuin seuraavaksi tehty omenahyydyke, jotain "sattumia" olisi kuulemma kaivannut. Liekö sitten ollut parempi, jos suklaan olisi rouhinut täytteeseen eikä sulattanut... Oli niin tai näin, en jaksanut uutta versiota kokeilla, tässäkin kun oli hieman "tappelemista" ja tuntui, että raadille oli tullut makean himo täyteen :D

Pohja on tehty 2 munan pohjana, joista vehnäjauhoista otin 1 rkl verran pois ja korvasin sen kaakaojauholla. Liekö se ollut syy miksei kakku noussut, joten tein sitten toisenkin samalla ohjeella :)
Kostutus appelsiinista puristetulla mehulla.
Täyte ja kuorrutus on sama: valkosuklaa sulatettu ja jähdytetty, kerma vatkattu ja sen joukkoon rahka ja suklaa.
Koristeeksi appelsiinikuoren raastetta, sitruunaruusu limen terälehdillä ja sitruunanauhoilla :)


Täytteen ainekset

Viikonlopun lihapata


Viikonloppuisin on joskus ihana tehdä jotain pataruokaa, joka muhii uunissa matalassa lämmössä pitkän aikaa :) Tätä pataa en olekaan vähään aikaa tehnyt mutta nyt sitä teki mieli. Olikin oikein ihanaa syksyisessä sunnuntaipäivässä tästä nauttia. Samalla tuli jännättyä miten savipata kiertoilmauunissa käyttäytyy :D Ihan normi uuniasetuksella kyllä käytin ja ei ollut ongelmia.

Ohje tähän löytyy  Yhteishyvän sivuilta "Viikonlopun lihapata" nimellä. Valmiista annoksesta ei tullut otettua kuvaa mutta tämän seurana oli perunamuusia, sekä kaupan kurkku- ja punajuurisalaattia.


Jälkkärinä nautittiin viinilaseista hyydykekakkua :) Maha kylläkin tuli ruoasta niin täyteen, että puolet vain jaksettiin, iltapalana meni sitten loput :D

maanantai 7. lokakuuta 2013

Pullaa ja epäonnistumisia


Viime perjantaina (4.10.) vietettiin korvapuustipäivää. Itse en jaksanut alkaa leipomaan vaan hain Citymarketista tuoreet omenamarmeladi-puustit kahville, kun serkkuni tuli hakemaan isäni hänelle tuomaa kangasta. Isähän sattui laskeutumaan Nairobiin pari tuntia ostoskeskus ammuskelun alkamisen jälkeen. Hyvin oli kuitenkin kaikki mennyt ja nyt hän on jo kotona :)

Kardemummakakkuakin yritin tehdä mutta siinä päti "kolmas kerta toden sanoo" -sääntö. Kaksi kertaa yritin Pullahiiren kirjassa olevalla ohjeella; ensimmäisellä kerralla kakku nousi komeasti, sitten se lösähti ja jäi raa'aksikin. Toisella kertaa puolet tarttui vuokaan kiinni ja sekin jäi hieman raa'aksi.

Kolmannelle kerralle vaihdoin ohjetta, tällä kertaa ohjeena oli Cake Dreamin Kardemummakakku. Tämä onnistui tosi hyvin, soodan vuoksi siitä vain tuli tuommoinen tumma, Pullahiiren olivat pelkällä leivinjauheella ja tuli vaaleata. Ohje otettu talteen suoraan Cake Dreamin sivuilta :)


Kardemummakakku
2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula. lisää joukkoon siivilöidyt ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 astetta n.50-60 minuuttia.

Kiuasmakkaraa


Saunan jälkeen on myös kiva joskus herkutella kiuasmakkaralla :) Tätäkin meillä oli monesti lapsuudessa. Kaikista helpoiten tämä onnistuu, kun ostaa kaupasta semmoisen kiuaspussin, laittaa makkarat sisälle ja kiukaalle saunomisen ajaksi. Ihana makkaran tuoksu leviää saunaan! :)

Itse tein nyt hieman ruokaisamman version, ohje löytyy Pirkan sivuilta ja siellä se on nimellä "Folioon kätketty vihanneslenkki". Itse hieman muuntelin ohjetta ja tarjosin makkaran salaattipediltä :) Alla ohje niinkuin itse tein, linkistä pääsee Pirkan ohjeeseen. Tämän voi myös tehdä grillissä ja uunissakin, jos kiukaalla paisto epäilyttää.

Kyytipojaksi tietenkin olutta (emäntä kyllä tyytyi maitoon, kun ei oluesta niin välitä). Eli myös oikein miehekäs ja täyttävä herkku saunailtoihin ,D


Folioon kätketty vihanneslenkki 
4 annosta

1 pkt (4:n makkaran paketti) lenkkimakkaraa
2-3 rkl sinappia
n. 150 g kerma- tai emmentaljuustoa viipaleina
n. 1/2 punaistapaprikaa
n. 1/2 keltaistapaprikaa
n. 1/2 oranssiapaprikaa
3-4 tomaattia
suolaa
öljyä

Kuori makkarat ja tee niihin syvät viilolot. Laita viiltoihin sinappia ja juustoviipaleita. Suikaloi paprika, kuutioi tomaatit, sekoita ne ja mausta hieman suolalla.
Voitele kaksinkertainen folioarkki öljyllä, levitä sen keskelle vihannekset ja niiden päälle makkarat. Sulje paketti tiiviisti ja kuumenna kiukaalla 15-20 min.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tellervo Koiviston Lihapiirakka


Viime viikonloppuna tuli tehtyä aikamatka lapsuuteen :) Äidilläni oli tapana tehdä tätä lihapiirakkaa yleensä lauantaisin. Ai että oli ihana tulla saunasta, kun tuoksu paljasti, että oli tuoretta lihapiirakkaa tarjolla! Ja kyytipojaksi lasillinen kylmää maitoa, tietysti :) Äidin ohjeessa lukee pelkkä "Riisi-lihapiirakka" mutta hän kertoi, että tätä kutsuttiin "Tellervo Koiviston lihapiirakaksi", liekö hän sitten jollekin silmäätekevälle tätä tarjonnu ja siitä nimitys tullut.

Tosiaan, itsekin tein tätä lihapiirakkaa lauantaina ennen saunaan menoa. Tippahan siinä silmään tuli, kun saunasta tuli ja lihapiirakka tuoksui <3


Itse laitoin jauhoja n. 6 dl, koska minusta taikina oli todella löysää kaulittavaksi. Äitini kuitenkin kertoi, että semmoista se on aina ollut. Tuolla jauhomäärällä taikinasta tuli ehkä hieman liian "kova", joten 5,5 dl voisi olla ihan hyvä määrä. Niin, ja muista jakaa taikina kahteen osaan; toisesta tulee pohja ja toisesta kansi :D Suosittelen kyllä kokeilemaan, helppo ja nopea tehdä, hyvä illanistujaisiin tai jopa juhliinkin! Suluissa hieman täydennystä äidin kirjoittamaan reseptiin :D


Riisi-lihapiirakka
5 dl hienoja vehnäjauhoja
2 tll leivinjauhetta
2,5 dl kylmää vettä
250 g voita

Täyte:
250 g jauhettua kypsää lihaa (jauhelihaa)
2 dl kypsää riisiä
suolaa, valkopippuria, hieman kermaa

Tee ensin täyte: kypsennä riisi (puuro riisi) ja ruskista jauheliha, mausta myös se. Sekoita ne keskenään ja myös kerma (voit itse määrittää paljonko laitat, itse laitoin n. 1 rkl verran).

Jauhot, leivinjauhe ja vesi sekoitetaan taikinaksi. Joukkoon nypitään (huoneenlämpöinen) voi. Taikina heti valmis kaulittavaksi. Piirakka pistellään ja voidellaan munalla ja kypsennetään 225-asteessa n. 25 min.