Pages

torstai 10. lokakuuta 2013

Omenahyydykekakku


Tässä kakussa yhdistyy taas monta eri ideaa, joita olen halunnut kokeilla: hedelmistä "koristereuna", kakkostäyte sisällä piilossa. Kuitenkin pienen raatini palautteen jälkeen :) päätin kokeilla uudestaan hieman pienin muutoksin. Tämäkään kakku ei ollut huono, päinvastoin! Kaneli kuulemma jätti mukavan jälkimaun, joten tämä voisi olla pikkujouluihin oikein hyvä kakku :) Suosittelen kyllä kokeilemaan!

Täytteet ovat hieman muunneltuina Mummo Ankan omenapiirakasta ja Ullan Unelma -blogista, pohjaksi voi myös paistaa kääretorttu pohjan, brownies pohjan, tms.


Omena-vaniljahyydykekakku
Pohja: 
200 g digestive keksejä
75 g voita

Vaniljatäyte:
6 liivatelehteä + 2 rkl vettä
6 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
3/4 dl tomusokeria

Omenatäyte:
3 omenaa
1,5 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
1 rkl vettä

Omenatäyte: Tee omenatäyte edellisenä päivänä "kasaantumaan". Kiehauta täyteaineksia kattilassa kunnes omenat pehmenevät hieman. Jäähdytä kunnolla ja nosta yöksi jääkaappiin.

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan (n.22 cm halk.) pohjalle.

Vaniljatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi esim. kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi. Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.

Laita vaniljatäytettä keksi (tai muun) pohjan päälle n.1/3 verran. Laita omenatäyte keskelle (jätä hieman nestettä koristelua varten). Laita loppu vaniljatäyte varovasti omenatäytteen ympärille ja päälle niin, että se jää piiloon. Nosta yöksi jääkaappiin hyytymään. Koristele omenatäytteestä jääneellä "kastikkeella".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥