Pages

torstai 31. joulukuuta 2009

SLY9: HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2010!

SLY:ni lähettämillä aineksilla tein mokkaruutuja Uudeksi Vuodeksi. Päällä on vuosi 2010, joka näkyy heikosti. Nauttikaamme Illallisesta yhdelle , se on ehdoton suosikki.

Aikaisemmat kommentit:
jack bauer kirjoitti 06.01.2010 - 20:41
Varmasti hyviä. 

Titta kirjoitti 13.01.2010 - 21:11
Hyvää uutta vuotta myös tänne! En olekaan ennen eksynyt. Kiitos tuhannesti ihanista paketeistasi. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, myös tämä SLY9 kierros... Mukavaa talvenjatkoa! 

Titta kirjoitti 13.01.2010 - 21:12
Ai juu, piti vielä sanomani, että Illallinen yhdelle on myös mun lemppari-"klassikko" ohjelma. =)

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Lahjoja

Maku-lehdessä (talvi 6/09) oli Konjakkisinapin ohje. Isä ja appiukko kun ovat näitä konjakin ystäviä, päätin tehdä heille lahjaksi sinappia. Mies valitsi konjakin ja teki hienot etiketit purkkien kylkeen
Ohje oli seuraavanlainen ja siitä tuli mulla nämä kaksi purkkia:
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 dl kermaa
2 munaa
1/4 dl omenamehua
1 tl viinietikkaa
4 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet konjakkia lukuun ottamatta. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja annostele purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen maistelua.
Oma lusikka sinapille

Itse puolestani sain lahjaksi Viivin ja Wagnerin keittokirjan, josta Guinnes-suklaakakku vaikutti mielenkiintoiselta. Kaljatölkkikana oli toinen, jota voisi kokeilla: mitenkähän kanan saa pysymään kaljatölkin päällä.....?

"Pukki" toi pari päivää ennen aattoa "kuusen" luo lahjoja. Eetu löysi heti omansa ja mankui sitä koko illan, joten "tonttujen" piti piilottaa se. Aattona sitä sitten etsittiin yhdessä lahjakasseista.

Aikaisemmat kommentit:

insanity  kirjoitti 30.12.2009 - 22:37
Tosi hyvä idea laittaa sinappipurkin kylkeen myös päivämäärä, jonka verran säilyy! Itellä ei oo tullut koskaan mieleenkään :D

MinnaT kirjoitti 31.12.2009 - 11:48
Monesti oon itekin miettiny, että kuinkahan kauan sinappi säilyy... Sitten huomasin HP:n tehneen kans konjakkisinappia ja hän oli siellä maininnu, että "sinappi säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden" :)

Joulun herkkuja

Mummolle leivoin jouluksi perinteisen Hedelmäkakun. Halusin sitä vähän koristella ja niinpä tein joulutähden ja lumihiutaleita. Joulutähden tein ensimmäistä kertaa mutta hyvinhän tuo näytti onnistuvan, onneksi oli Eben hyvät ohjeet apuna.
Joulutähdet ennen "hileitä"
ja jälkeen "hileiden"
Hedelmäkakku koristeineen


Äidille tein valkosuklaaglögi-juustokakun Hannan ohjetta mukaillen
Pursotukset tällä kertaa ihan kuohukermaa
Koristeena marsipaani Joulutähti ja Meiran Koristejäähileitä
Tässä Hannan ohje, suluissa mun kakun mukaan
Pohja
n. 20 kpl itsetehtyjä Paraisten pipareita (1 pötkö LU:n perinteisiä piparkakkuja eli n.25kpl)
75 g sulatettua rasvaa (n.80g juoksevaa margariinia)

Murustele piparit (onnistuu hyvin pakastepussin ja lihanuijan kanssa) ja sekoita rasvan kanssa sekaisin. Painele irtopohjavuokaan (mä laitoin pyöreään).

Täyte
5 dl kermaa ( 2 prk Flora Vispiä)
1 prk maitorahkaa
1 Violan maustamatonta tuorejuustoa (1 prk Sunnutai Maustamatonta)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl Meiran piparimaustetta (1 pkt Valkoista leivontasuklaata murusina)
5 liivatelehteä

Vaahdota kerma sokerien kanssa, lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja piparimauste (suklaamuruset). Sulata liotetut liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa (annoin olla yön yli). (Täytteeseen olis varmaan riittäny puoletkin tästä määrästä...)

Kiille
n. 9 dl glögiä (n.4,5 dl glögiä)
8 liivatelehteä (4 liivatelehteä)

Kiehauta pieni tilkka glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos loppuglögiin. Lusikkaa tai pientä kauhaa apuna käyttäen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Piparkakku rasia

Tein kummilapsille piparkakkurasiat jouluherkuiksi.

Reunoilla on Marianne-rouhetta "lumena". Kannessa on suklaanappi, josta on helpompi nostaa kansi.
Sisällä oli Ellenillä "Kettu-karkkeja" (Pihlaja"), Eelillä Joulukuusen suklaakoriste palloja ja Siirillä myöskin Kettu-karkkeja.

Aikaisemmat kommentit:
piipa kirjoitti 27.12.2009 - 19:06
IHANAT !

torstai 17. joulukuuta 2009

SLY9: Joulukuussa lunta ja jäätä

Tänään sain pakettikortin, että postissa odottaisi paketti. Kait sitä on ollut niin kiltti, että saa yhden joululahjan jo näin aikaisin. No ei vaiteskaan, vaan SLYni lähettämä paketti siellä odotti. Jännitys ja uteliasuus oli niin suuri, että piti tuonne kylmään vinkkaan lähtä tarpomaan kohti postia. Myönnän, että pakettia piti hieman varovasti ravistella, mitäkähän sieltä kuuluu, paljastaako äänet mitään....?  Eivät paljastaneet, joten äkkiä kotiin ja paketti auki.

Sieltä paljastui seuraavaa:
- silikoninen Lumiukko-vuoka (ei olekaan tällaista "hahmo" vuokaa)
- 26 osainen pikkuleipä / piparimuotti sarja (olenkin katsellut uusia muotteja kaupoissa mm. joulupukki ja enkeli, ja nehän oli tässä!)
- vaniljan makuista halvaa (ihan uusi tuttavuus, joten auta SLY, mitä minä voisin tästä tehdä?)
- kaksi kynttilää (näitä voinkin joulun aikaan poltella Pentikin porossa, kun siihen ei ole enää kuin tavallisia tuikkuja vaan) ja
- itse tehty kortti, jossa oli kerrottu mitä paketissa olevat tavarat kuvastavat.
 

Aikaisemmat kommentit:
Sly:si kirjoitti 18.12.2009 - 17:53
Kiva että paketissa oli jotain mitä olet jo ehtinyt etsiä. Itse olen tehnyt halvasta esim. mansikkamäen ohjeella keksejä. http://ebetys.com/blog/694555/halvakeksit/
Mukavaa joulun odotusta!

jantta kirjoitti 22.12.2009 - 15:41
Pohja toimii...sanoisinkohan että 20 minuutin päästä ;) Hae siis silloin koodi uudestaan. Kun olen koodin korjannut (photobucket kun on jumissa) laitan koodin viereen sanan "uusittu.

jantta kirjoitti 22.12.2009 - 15:51
Nyt toimii pallotkin :)

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Blogin nimipalkinnot

Järjestin ennen blogini julkaisua Facebookissa oleville ystävilleni kilpailun, jossa sai ehdottaa blogilleni nimeä joista sitten paras otettiin käyttöön. Vaihtoehdoista kolme oli ylitse muiden. Koska voittajan valitseminen näistä kolmesta oli tosi vaikeaa, päätin antaa kahdelle "hävinneellekin" pienen lohdutuspalkinnon, joka oli seuraavanlainen: itsetehtyjä kuningatar-marmeladeja, valko- ja maitosuklaa kohventeja mustikkatäytteellä sekä pieni Mariskooli, jossa oli kolme kultaista tuikkua. Itse voittaja halusi "tavara" palkinnon sijasta kakun, jonka sitten keväämmällä teen hänen valitsemaansa tilaisuuteen.

Tässä vielä kuvia lohdutuspalkinnosta

Kuningatar-marmeladeja

valko- ja maitosuklaa kohventeja mustikkatäytteellä

Koko palkinto

Piparkakkutalo

Tällaisen talon väkersin

Eetu vahtii pihaa 

Onkohan emäntä käryyttänyt jotain, kun ovi on auki...? 

Isännän "puun hakkuu savotta"

Aikaisemmat kommentit:
tärpätti kirjoitti 01.01.2010 - 16:16
hieno mökki :)

tiistai 15. joulukuuta 2009

Piparkakkuja

Pitäähän sitä jouluksi tehdä pipareita. Tänä jouluna tein ensimmäistä kertaa itse piparkakkutaikinan ja teinkin sen sitten heti kolme kertaa!

Eka kerralla tuli soodaa liikaa ja jauhoja liian vähän ja paistoin vielä väärällä tasolla! Seurauksenahan oli levenneet ja mustuneet "piparit", jotka kylläkin muistuttivat kaurakeksejä.

Toinen taikina jo onnistui paremmin, kun vähensin soodaa ja laitoin jauhoja enemmän. Siitä sitten tein piparkakkutalon ja muutaman piparin.

Kolmannesta taikinasta edelleen vähensin soodaa, taikinasta tuli ihan hyvää mutta kakkosversio oli paras. Tästä tulee "joululahjoja", joten en voi paljastaa mitä niistä tulee. Ylijääneestä taikinasta tein kuitenkin "peppupipareita" miehelle, kun muissa blogeissa näin niitä. Kyllä oli ilme, kun kahvin kanssa "peppua" veteli nassuun.

Ja tässä "Pikku-Apuri"

Aikaisemmat kommentit:
Niina kirjoitti 16.12.2009 - 00:21
Hienoja peppu pipareita :D

sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Eetu osallistui joku aika sitten paikallisen valokuvausliikkeen järjestämään Vuoden 2009 lemmikki -kisaan. Menestystä ei tullut vaikka kaikki vastaantulijat aina ihastelevat ja kehuskelevatkin Eetua. Päätin kuitenkin "menestyksen" ja Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdä pienen kakun ja vähän suolaista. Liekö kilpailu "menestys" tarttunut emännän leipomuksiinkin, kun eivät oikein tahtoneet onnistua... 
 Tarjolla oli täytekakkua Fazerina ja appelsiini täytteellä sekä lohi- ja pororullia.


17.1.2010
Lohi- ja pororullat
Ohjetta ja mallia otettu Kinuskikissalta.
Tein pororullat rieskaan (joka olisi saanut olla ohuempaa mallia…) ja lohirullat hapankorppuun. Täytteet tein puolet ohjeessa mainitusta määrästä ja niitä tuli vadilla näkyvä määrä + 4 pororullaa ja n.10 lohirullaa Pororulliin käytin Chili-paprika –tuorejuustoa.
Lohitäytteeseen en laittanut kevätsipulia vaan ruohosipulia, jolla myös solmin rullat ja koristelin muutenkin vähän tarjoiluvatia. Kostutin sekä rieskoja että hapankorppuja lihaliemellä, jotta ne oli helpompi kääriä rullalle.

Lohi- ja pororullia. Porot olivat kuulemma parempia.
Hapankorppurullat ovat lohitäytteellä ja rieskat porotäytteellä.
"Epäonnen" kakku: pohja repesi leikatessa, kerma ei ollut kermaa nähnytkään...
Rullat tuhottu... Kakkukin puoleksi.
Ja tässä Eetu syö omaa kakkuansa.

Aikaisemmat kommentit:

Pioni kirjoitti 07.12.2009 - 12:31
Komeat tarjoilut pojalle! ;D

sofiella kirjoitti 08.12.2009 - 15:36
Ui nami, mitkä tarjoilut!!! :)

MinnaT kirjoitti 08.12.2009 - 15:43
"Sankarikin" sai maistella suolaisia paloja ja kyllä olisi mennyt kaikki! :D

murrehirmu kirjoitti 25.01.2011 - 15:56
herkullisen näköisiä! varsinkin nuo rullat. olivatko ne miten iso töisiä?

MinnaT kirjoitti 26.01.2011 - 10:54
Ei ollut iso töisiä. Rieskat kannattaa tehdä sellaiseen ohkaseen, Fazerilla ainakin on sellaista Rulla-rieskaa, vois onnistua paremmin :)
Minä tein paksumpaan rieskaan, kun tuota ei ollu silloin kaupassa. Kostuttaminen oli kaikista aikaa vievin mutta ei sekään nyt kauheasti vienyt :) Ja nää kyllä oli hyviä, että kannatti "aikaa käyttää" ,D

Herkku kaakao

Pakkaset ja lumet saapuivat viimein, toivottavasti pysyvätkin. Ulkona kun Eetu-koiran kanssa tallustelee (joka haistelee joka paikan...), tahtoo hiema tulla kylmä. Näin flunssa-kauden aikana pitää juoda lämmintä ettei sitä flunssaa tulisi..
Kumaa kaakaota, jossa päällä kerma nokareet ja Wiener Crushia, nam!

Aikaisemmat kommentit:
Hellapoliisi kirjoitti 31.12.2009 - 14:14
No tätäpä tulin katsomaan. Kuulostaa hyvältä, mutta kaapissapa ei ole kuin sitä minttulikööriä=)
Kyllä siitäkin hyvä tulee!
Hyvää Uutta Vuotta!

Laatikoita

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä itse lanttu- ja porkkanalaatikoita, kun aina on kaupasta ostettu valmiita. En kuitenkaan viitsinyt ihan alusta tehdä, joten oikasin keitto ja soseutus vaiheet ja ostin tällaiset valmiiksi soseutetut pötköt. Tässä on vaan lantun teosta kuvia, kun en ehtinyt porkkanoista ottaa...

EDIT 17.1.2010
Laatikot Hyvä kokki-kirja

Lanttulaatikko (6-8:lle)
(1 kg lanttua, vettä) / 2 pötköä (á 500g) valmista lanttusosetta
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa (laitoin kuohukermaa)
1 dl korppujauhetta
2 munaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
¼ tl muskottia (en laittanu)
Pinnalle:
korppujauhetta
voi- tai margariininokareita (en laittanu)

(Kuori ja lohko lanttu. Kypsennä lanttulohkot vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lantut.)
Lisää itsetehtyyn tai valmiseen lanttusurvokseen kerma, korppujauhe, munat, siirappi ja mausteet.
Levitä seos voideltuun uunivuokaan (laitoin folio uunivuokaan, vet. 0,5 l, tuli 4 kpl), tasoita pinta ja ripottele sille korppujauhetta (ja rasvanokareita) Kypsennä lanttulaatikkoa 175-200 –asteisessa uunissa n.1 tunti.

Porkkanalaatikko (6-8:lle)
1 ½ dl puuroriisiä
3 dl vettä
6 dl maitoa
(500 g keitettyä porkkana) / 1 pötkö valmista porkkanasosetta
2 munaa
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ tl muskottia (en laittanu)
Pinnalle:
korppujauhetta
voi- tai margariininokareita (en laittanu)

Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla n.30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää puuroon valmis tai itsetehty porkkanasose (keitetyt, hienoksi raastetut porkkanat), munat, siirappi, suola, pippuri (ja muskotti).
Levitä seos voideltuun uunivuokaan (laitoin folio uunivuokaan, vet. 0,5 l, tuli 4 kpl). Tasoita pinta ja ripottele sille korppujauhetta (ja halutessasi rasvanokareita) Kypsennä lanttulaatikkoa 175-200 –asteisessa uunissa n.1 tunti.

Laatikot menossa uuniin... Päällä vain korppujauhoja, voi nokareitakin voisi laittaa...
Tämmöinen oli se valmis sose-pötkö.

Aikaisemmat kommentit:
HP kirjoitti 11.12.2009 - 18:48
Tulin vastavierailulle, kiitos sinulle käynnistäsi blogissani!
Tämä on kyllä helpoin tapa kaiken kiireen keskellä valmistaa laatikot :)

torstai 26. marraskuuta 2009

SLY9: Ensimmäinen SLY-paketti

Kauan jännityksellä odotettu ensimmäin SLY-pakettini saapui!!!
Aiheena oli lapsuuden herkku ja yllätys, yllätys: ystäväni herkku oli monen muun (kuten myös itseni) tavoin MOKKAPALAT

Paketti sisälsi:
- ihanan piparimaisen nalle kortin
- kaakaotomusokeria (loppuikin jo aikaa sitten ja ajattelinkin ostaa jouluherkkuja varten)
- VanHoutenin Cacaota (joskus lapsena viimeksi juonu tätä)
- koristetähtiä (ajatelinkin jouluherkkuihin jotakin tähti-koristeita hankkia)
- vanilliinisokeria (sitähän menee)
- leivinjauhetta (toinen suurmenekki)
- piparminttuströsseleitä (myönnän, oli pakko aukaista ja maistaa, kun ei oo aikasemmin ollu)

Paketti oli aivan herkullinen! Kiitos SLY:ni! Jännityksellä odotan seuraavaa pakettia.

Aikaisemmat kommentit:
SLY:si kirjoitti 27.11.2009 - 19:56
Mukavaa että paketti oli mieluinen. Ensi kuussa uudelleen.

Pullaa

Tein pakkaseen vierasvaraksi pullaa, kun oli entiset tullu syötyä. Ainaisten korvapuustien tilalle tein korvapuustisolmu-pullia. Oli mukava vaihteeksi napostella hieman erinnäköistä pullaa.

Laitoin pitkästä aikaa myös kardemummaa, meillä kun ei siinä niin kovasti tykätä mutta kyllä se alas menee.
Kuulin yhtenä päivänä radiosta, että kardemumman muovipötköjen teko lopetettaisiin... Liekö uutisankka vai tosi mutta ostin kuitenkin varalta pari pötköä varastoon, vaikka me ei nyt kovin kardemumman ystäviä ollakaan, niin on se joskus mukava laittaa, pullastakin tulee hieman erin makuista.
 

Aikaisemmat kommentit:
Hanna kirjoitti 30.11.2009 - 15:40
Herkullisen näköisiä pullia! =)
Olen muutes huomannut jännän jutun, on kausia jolloin kardemummaa on pakko laittaa mukaan taikinaan ja sitten sellaisia jolloin sen jättää mieluusti pois.

Suklaacookiet 30 kpl (n.55 kpl)

Kaapissa ei ollut kuin Marie-keksejä ja aineet löytyi kaapista, niin mikäpäs se siinä, suklaakeksejä vain tekemään.

Ohje löytyi Leivontaherkut -korteista ja on seuraavanlainen:

150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (mulla oli ihan tavallista Fazerin)
50 g suolapähkinöitä (tai 1/2 dl kaurahiutaleita, joita laitoin)
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.
5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.

maanantai 16. marraskuuta 2009

Rommisuklaa-pallot

Ulla oli tehnyt Kookossuklaa-palloja aikoinaan. Minä päätin kokeilla Rommisuklaapalloja, kun jäi kermaa piirakasta ja suklaatakin oli.
Eli jätin alkuperäisestä ohjeesta kookoshiutaleet kokonaan pois ja laitoin 1 rkl rommia tilalle. Tuli ihan hyviä, meikäläinenkin tykkäs vaikka ei nuo alkoholipitoiset suklaat (siis likööri) tahdo oikein alas mennä... Mutta nämä muistutti hieman ehkä Dacapoa.
Valkoiset on pyöritelty tomusokerissa ja tummat kaakaojauheessa.

Aikaisemmat kommentit:
Mia kirjoitti 16.11.2009 - 12:01
Slurpsis, vaikka en ole alkoholin ystävä, niin DaCapo on kyllä hyvää, ja näin ollen täytynee olla näidenkin. Ja ainakin ne houkuttelevat minua ottamaan tuosta kipasta yhden, jos toisenkin...

Insanity kirjoitti 20.11.2009 - 00:17
Suklaaherkut ovat kyllä maailman parhaita :) Nyt kun on joulukin tulossa, niin tälläisiä namusia voisin harkita tekeväni..

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:27
Nämä oli kyllä tosi helppoja tehdä ja äkkiä katosi jääkaapista :)
Kädet vaan tahto sotkeentua kun teki, eli jotkin käsineet olisi ehkä hyvä olla käsissä...

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Iltapalaa


Iltapalaksi tein Juhlattaren ohjeella piirakkaa. Ohjeella tulee pellillinen. Mä en laittanu purjoa ollenkaan, laitoin sen tilalle keltaista paprikaa (kumpaakin paprikaa puolikkaan). Mausteiksi laitoin suolaa, mustaapippuria ja paprikajauhetta. Chiliä ja valkosipulimurskaa oli kans tarkoitus laittaa mutta oli vähän "kiire", niin en sitten muistanu. Jos sitä seuraavalla kerralla muistaisi, oli sen verran hyvää että tulee varmasti tehtyä toistekin. Silloinhan vois kokeilla vaikka jauhelihaa ja laittaa vähän Habanero-jauhetta potkua antamaan.

REX / RADIO kahvin kera

Ullan Unelmakakut -kirjassa on Rex-kakku, joka vaikutti helpolta ja makialta. Ja kun vielä "Tinan keittiössä" Tina Nordström teki samaa kakkua Radio-kakku nimellä, niin pitihän sitä alkaa kokeilemaan... Tinan ohje oli hieman erilainen kuin Ullan. Maku toi mieleen tryffelisuklaat, elikkä ei ollenkaan paha.
Rex-kakku (Unelmakakut-kirjasta)
1 dl tomusokeria
2 munaa
150 g kookosrasvaa
100 g suklaata sulatettuna
150 g neliskulmaisia keksejä (laitoin Marie-keksejä)
Kostutus:
1 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa. Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Voit sillä välin vatkata sokerin ja munat kuohkeaksi. Lisää sula suklaa kookosrasvaan. Sekoita joukkoon munasokerivaahto varovasti ja anna jäähtyä. Vuoraa suorakulmainen vuoka (n.8*20cm) leivinpaperilla ja laita neljä maidossa kostutettua keksiä riviin. (Mulla oli silikoninen leipävuoka, jonka vuorasin elmukelmulla. Kerrokseen meni 4 keksiä ja reunoille puolikkaat keksit) Levitä päälle suklaaseosta. Jatka näin. Lopeta suklaakerrokseen ja laita kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi. Laita tarjoiluastialle suklaakerros päällimmäiseksi, itellä tuli keksikerros...

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 25.11.2009 - 23:20
Kiva kakku ja helppo tehdä - ei tarvitse uunia! Pienenä tuli lisättyä parin tädin reseptiin, että laita uuniin 150°C 20 min. Tädit tekivät kakkua ja lukivat reseptin tarkkaan ! Ensimmäinen kerta nauratti kaikkia, mutta toisella kertaa minua jo toruttiin :D

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:28
Hih, on siinä tädeillä ollut ensimmäisellä kerralla miettimistä, että "mitenkäs tämä nyt näin meni..." :D

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivä leivokset

Käytiin paikallisessa kahvilassa joku aika sitten ja syötiin siellä ihanat suklaaleivokset kahvin kanssa. Ajattelin sitten kokeilla isänpäiväksi tehdä sellaisia. Omasta päästä kokeilin ja tällaisia niistä sitten tuli:

Oli ihan hyvää mutta seuraavalla kerralla teen hieman erilailla. Tämmöinen ohje oli nyt:
Pohjana 4 munan täytekakkupohja, välissä vadelmamarmeladia ja mansikkahilloa sekoitettuna, kuorrutuksen alla kreemi, kuorruksena suklaakermafariinisokeri sekoitus ja koristeet marsipaania.
Näitä leivoksia tuli siis 6 kpl, enemmänkin olis tullu jos oisi pienemmiksi leikannut...

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Pyhäinpäivän kahvittelut

Tarjolla oli Juustokinkkukierteitä, Jauhelihapizzahyrrät, Turkinpippuri juustokakku sekä Kahvipanttereita.
Juustokinkkukierteet tein ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, jätin vain täytteestä ruohosipulin pois.Jauhelipizzahyrrät tein niinkuin olisin tehnyt pizzan mutta rullasin sen kääretortuksi ja leikkasin viipaleiksi. Tämä ei oikein onnistunut raakana, joten toisen rullan paistoin rullana ja vähän jäähtyneenä leikkasin, näin onnistui paljon paremmin.
Turkinpippuri juustokakkua hieman muuttelin alkuperäisestä. Kahvipanttereihin laitoin murukahvijauheen tilalle Cappucino jauhetta.
EDIT OHJEET
Pizzahyrrät n.22 kpl
Pohja:
runsaat 4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl vettä
4 rkl öljyä
Täyte:
tomaattipyrettä
400 g naudan paistijauhelihaa (voit myös laittaa muutakin)
100 g sipulia (pakaste tai puolikas tuore)
suolaa ja muita haluamasia mausteita (mulla oli puolessa Habanero mausteseosta ja puolessa mustaapippuria)
juustoraastetta 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä leivinpaperin kokoiseksi. Levitä tomaattipyrettä taikinan päälle ja lisää täytteet sekä juustoraaste. Kääri rullalle ja paista 250-300 asteessa n.10 min. Leikkaa hieman jäähtyneenä sopivan paksuiksi viipaleiksi. 

Turkinpippuri juustokakku
Tämä maistui ihan lakritsi jäätelölle.
Tein hieman erilailla kuin alkuperäinen, tässä mun ohje:
Pohja:
1 1/2 pötköä minttu Dominokeksejä
60 g Sunnuntai juoksevaa margariinia
Hyydyke:
1 prk Flora vispiä
1 prk Sunnuntai Maustamaton (tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
vajaa pussillinen Turkinpippureita rouhetta
1 dl vettä
2 patukkaa Fazerin maitosuklaata (à5 palaa/patukka)
3 liivatetta
Päälle ripottelin vielä Marianne-rouhetta

Murskaa keksit pieneksi muruksi, joko käsin tai monitoimikoneella tai lihanuijalla hakaten. Sekoita magrariini keksimuruun. Painele muru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pieneen kattilaan 1 dl vettä, kuumenna se lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon vajaa 3 ruokalusikallista Turkinpippuri murskaa. Anna karkkijauheen sulaa veteen ja lisää seokseen vielä suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaat sulavat ja seos on tasaista.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Anna pehmetä 5-10 minuuttia.
Vatkaa sillä välin flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon Sunnuntai Maustamaton ja loput Turkinpippuri murskasta. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vesi-turkinpippuri-suklaaseos lähes kiehuvaksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun seokseen. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-Maustamaton-turkinpippurivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte keksimurun päälle. Ripottele pinnalle Marianne-rouhe. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Turkinpippuri mukavasti sulasi hyydykkeessä, näytti ihan siltä kuin kakku olisi ollu homeessa. Eli sopiva Halloween-kakku!

Aikaisemmat kommentit:
Eeva-Liisa/Juhlatar kirjoitti 03.11.2009 - 12:16
Hienot tarjoilut. Kiitokset vierailustasi blogissani, minut saa linkittää ja minä linkitän sinut.

Hanna kirjoitti 04.11.2009 - 21:54
Heh, juuri samat sanat piti minunkin kirjoittaa mitä Juhlatar tuossa yllä! =)

Marilele kirjoitti 18.11.2009 - 15:28
Hienot tarjoilut, näyttää tosi herkulliselta! Kahvipantterit on hyviä!

keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Sämpylää...

Olipas mukava sunnuntaiaamuna juoda aamukaffet tuoreiden sämpylöiden kanssa.

torstai 22. lokakuuta 2009

Eetun herkkuja

Eetu-koira, 7v, tykkäsi näistä Sydänpikkuleipien keskustasta. Nämä olivatkin sopivan kokoisia herkkupaloja.

Leivoksia, torttuja


Runebergin torttuja töihin. "Hiiri" näköjään käynyt jo maistamassa.

Suklaakakkuja


Pääsiäiseksi tein tällaisen Sacher tyylisen kakun. Koristeina kuivattuja aprikooseja ja valko- sekä maitosuklaasta tehtyjä Perhosia Kinuskikissan ohjeilla.

Aikaisemmat kommentit:
Sly:si kirjoitti 26.10.2009 - 07:50
Sly.si täällä kävi kurkkimassa. :) Herkullisen näköinen kakku.

MinnaT kirjoitti 29.10.2009 - 10:48
Kiitos :) Hyvää tämä olikin, aikasta makeaa vain :)

Voileipäkakkuja

Voikkarikakkua pikkuveljen synttäreille. Oli kuulemma maistunut kavereillekin. Leipänä tumma paahtoleipä.

Majoneesi uhkasi mennä vanhaksi, joten piti tehdä voikkarikakku. Tämä oli toinen tekemäni ja ensimmäistä huomattavasti parempi, muidenkin mielestä. Tomaattiruusuja tein ensimmäistä kertaa ja olin melko tyytyväinen tulokseen, mutta eka kerta kun on aina eka...
Pistän ohjetta sitten kun taas teen, nyt ei muista ulkoa. Leipänä kuitenkin oli vaalea paahtoleipä.

Täytekakkuja

"Sattuipas hyvin..."
Tein mieheni mummolle ihan huviksi täytekakun. No, siinä kahvitellessa mummo paljasti, että hän saa "Vuoden vanhus" -tunnustuksen. Eli sattuipa hyvin kun oli täytekakkukin sitä juhlistamassa.

Välissä banaanimössö, mansikkahillo ja Flora vispi, pursotukset (jotka jo hieman alkavat sujumaan...) Flora vispiä ja koristeet marsipaania.

Täytekakkua pikkuveljen synttäreille.
Välissä banaanimössöä, mansikkahilloa ja Flora vispiä, pursotukset Flora vispiä. Kukat ja lehdet marsipaania, siksakki maitosuklaata.

Tähän kakkuun olin ihan tyytyväinen, kuten myös vanhempieni hääpäiväkakkuun.

Hääpäiväkakkua omille vanhemmille. Onnea 30-vuotis päivän johdosta!
Välissä banaanimössöä, mansikkahilloa ja Flora vispiä, pursotukset Flora vispiä. Sydämet marsipaania.

Töihin loman alkajais kakkua...
Välissä kuningatar-hilloa, Flora vispiä ja mansikka kermavaahtoa. Päällä Flora vispi ja pursotukset mansikkakermaa, ruusu, lehdet ja mansikat marsipaania. Pursotukset on näköjään vielä harjoituksen alla.

Loman alkajais kakkua omalle rakkaalleni.
Mansikka Tiramisu kakku Mitä tänään syötäisiin-ohjelman reseptillä.

Äitienpäivä kakkuja äidille, anopille ja mummo x 2.
Ylhäällä vasemmalla minttudomino-pätkisjuustokakku (Chocomum) ja oikealla tavallinen täytekakku.
Alhaalla vasemmalla tavallinen täytekakku ja oikealla Tiikerikääretorttu (Kaarina Roininen:Parhaat kotileivonnaiset) suklaakerma pursotuksella.
 

Aikaisemmat kommentit:
Marilele kirjoitti 18.11.2009 - 15:27
Nättejä kakkuja! Ihana tuo tiramisukakku.

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:33
Kiitos! :) Pikkuhiljaa alkaa pursotukset olemaan omaan mieleen mutta pitkä matka on vielä sellaisiin pursotuksiin kuten esim. TaikinaTaivaan Tarjuskalla. Mutta eikö sitä sanota, että harjoitus tekee mestarin? :)

Suolaiset leivonnaiset

Ruistikkuja
Pikkuveljen synttäri voikkarista jäi reunat, joten tein ruistikkuja. Oli hyviä!

Pistin pulloon öljyä, suolaa, valkosipulimurskaa ja oreganoa. Ravistin kunnolla ja pirskotin pellille levitettyjen tikkujen päälle. Paistoin 200-asteessa n.8 min. Lastalla yrin vähän sekoitella vielä lämpimiä tikkuja. Alkuperäinen ohje on Mitä tänään syötäisiin-lehdestä.

Helpot kinkkupiiraat
Ohje löytyy täältä. Mulla oli pizzasuikaleita, chilipaprika-tuorejuustoa ja paprikakuutioita enkä laittanu persiljaa.

Pullia

"Jättiläisen pullia"
Tein eka kertaa elämässäni rahkapullia ja meni suhteet vähän suuriksi. Yks rahkapulla riitti 4 henkilölle...

Koristeita

Marsipaani ruusuja ja keskirivissä mansikoita

Pikkuleipiä

Sydän pikkuleipiä
Täytteenä valmista pähkinäsuklaa levitettä.

Ässä pikkuleipiä

Kompiaisia

Konvehtimuottien testausta
Tilasin Confetista suklaamuotteja ja hetihän niitä piti testata.
Aineksina oli tumma- ja valkosuklaa, mausteina Marianne-, Turkinpippuri- ja Wiener nougat rouheet mutta en enää muista missä oli mitä...

Suklaakuppeja suklaakermavaahdolla
Nämäkin oli "ylijäämätavaraa" pikkuveljen synttäri täytekakusta...
Pienet paperiset karkkivuoat maalasin sulalla suklaalla ja annoin hieman jähmettyä jääkaapissa. Pursotin kerman kuppeihin ja vasta ennen tarjoamista irroitin vuoista. Suklaakerros ois saanu olla paksumpi, tahto hieman halkeilla. Samoten kerma olis pitäny pursottaa isommalla tyllalla, ois tullu nätempi keko. Noh, seuraavalla kerralla.

Mansikka marmeladi sydämiä Kermaruusun ohjeilla. Kiitos, ohjeet olivat tosi hyvät! Teen kyllä toistekin.
Pienet sydämet kuorrutettu valkosuklaalla, isommat on ihan tavallisesti sokeroitu.
Pienet sydämet tein silikoniseen jääpalamuottiin ja isommat tein niin, että ruokalautaselle kaadoin marmeladi taikinaa ja kun se oli jähmettynyt, sydän piparimuotilla leikkasin. Suikaleet meni sitten parempiin suihin...
Marmeladit kuivumassa...

Aikaisemmat kommentit:
mira kirjoitti 18.11.2009 - 16:15
Kauniita konvehteja! Näitä pitäisikin tehdä nyt kun joulu lähestyy. :)

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:31
Kokeilin konvehteja tehdä ihan leivontasuklailla ja Pandan suklailla, Panda oli mielestäni parempaa, ei niin voimakasta.

Kahvikakkuja

Banaani-pähkinäsuklaakakku



Rommi-kakku
Hedelmä-kakku