Eetu osallistui joku aika sitten paikallisen valokuvausliikkeen järjestämään Vuoden 2009 lemmikki -kisaan. Menestystä ei tullut vaikka kaikki vastaantulijat aina ihastelevat ja kehuskelevatkin Eetua. Päätin kuitenkin "menestyksen" ja Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdä pienen kakun ja vähän suolaista. Liekö kilpailu "menestys" tarttunut emännän leipomuksiinkin, kun eivät oikein tahtoneet onnistua...
Tarjolla oli täytekakkua Fazerina ja appelsiini täytteellä sekä lohi- ja pororullia.
17.1.2010
Lohi- ja pororullat
Ohjetta ja mallia otettu Kinuskikissalta.
Tein pororullat rieskaan (joka olisi saanut olla ohuempaa mallia…) ja lohirullat hapankorppuun. Täytteet tein puolet ohjeessa mainitusta määrästä ja niitä tuli vadilla näkyvä määrä + 4 pororullaa ja n.10 lohirullaa Pororulliin käytin Chili-paprika –tuorejuustoa.
Lohitäytteeseen en laittanut kevätsipulia vaan ruohosipulia, jolla myös solmin rullat ja koristelin muutenkin vähän tarjoiluvatia. Kostutin sekä rieskoja että hapankorppuja lihaliemellä, jotta ne oli helpompi kääriä rullalle.
Lohi- ja pororullia. Porot olivat kuulemma parempia.
Hapankorppurullat ovat lohitäytteellä ja rieskat porotäytteellä.
|
Ja tässä Eetu syö omaa kakkuansa.
Aikaisemmat kommentit:
MinnaT kirjoitti 08.12.2009 - 15:43
"Sankarikin" sai maistella suolaisia paloja ja kyllä olisi mennyt kaikki! :D |
||
murrehirmu
kirjoitti 25.01.2011 - 15:56
herkullisen näköisiä! varsinkin nuo rullat. olivatko ne miten iso töisiä? |
||
MinnaT
kirjoitti 26.01.2011 - 10:54
Ei ollut iso töisiä. Rieskat kannattaa tehdä sellaiseen ohkaseen,
Fazerilla ainakin on sellaista Rulla-rieskaa, vois onnistua paremmin :)Minä tein paksumpaan rieskaan, kun tuota ei ollu silloin kaupassa. Kostuttaminen oli kaikista aikaa vievin mutta ei sekään nyt kauheasti vienyt :) Ja nää kyllä oli hyviä, että kannatti "aikaa käyttää" ,D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥