Pages

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulun herkkuja

Mummolle leivoin jouluksi perinteisen Hedelmäkakun. Halusin sitä vähän koristella ja niinpä tein joulutähden ja lumihiutaleita. Joulutähden tein ensimmäistä kertaa mutta hyvinhän tuo näytti onnistuvan, onneksi oli Eben hyvät ohjeet apuna.
Joulutähdet ennen "hileitä"
ja jälkeen "hileiden"
Hedelmäkakku koristeineen


Äidille tein valkosuklaaglögi-juustokakun Hannan ohjetta mukaillen
Pursotukset tällä kertaa ihan kuohukermaa
Koristeena marsipaani Joulutähti ja Meiran Koristejäähileitä
Tässä Hannan ohje, suluissa mun kakun mukaan
Pohja
n. 20 kpl itsetehtyjä Paraisten pipareita (1 pötkö LU:n perinteisiä piparkakkuja eli n.25kpl)
75 g sulatettua rasvaa (n.80g juoksevaa margariinia)

Murustele piparit (onnistuu hyvin pakastepussin ja lihanuijan kanssa) ja sekoita rasvan kanssa sekaisin. Painele irtopohjavuokaan (mä laitoin pyöreään).

Täyte
5 dl kermaa ( 2 prk Flora Vispiä)
1 prk maitorahkaa
1 Violan maustamatonta tuorejuustoa (1 prk Sunnutai Maustamatonta)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl Meiran piparimaustetta (1 pkt Valkoista leivontasuklaata murusina)
5 liivatelehteä

Vaahdota kerma sokerien kanssa, lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja piparimauste (suklaamuruset). Sulata liotetut liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa (annoin olla yön yli). (Täytteeseen olis varmaan riittäny puoletkin tästä määrästä...)

Kiille
n. 9 dl glögiä (n.4,5 dl glögiä)
8 liivatelehteä (4 liivatelehteä)

Kiehauta pieni tilkka glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos loppuglögiin. Lusikkaa tai pientä kauhaa apuna käyttäen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥