Pages

tiistai 11. joulukuuta 2012

"Piimä"kakku

Itsenäisyyspäiväksi ajattelin tehdä uudesta Leivotaan -lehdestä kookos toffeeta, mutta sattumusten kautta se jäi. Sunnuntaina oli sitten "pakko" leipoa jotain, kun kerma uhkasi jäädä jääkaappiin happanemaan. Joten ei muuta kuin ohjeita penkomaan ja tämän löysin kätköistäni :)
Kakun olisi tuohon vuokaan voinut tehdä 1,5-kertaisena, olisi tullut korkeampi. Mutta kyllä se tälläkin määrällä ihan tarpeeksi nousi :)

Piimäkakku

4 dl  vehnäjauhoja
2 dl  sokeria
1 tl  soodaa
½ tl  inkivääriä
1 tl  kanelia
1 tl  pomeranssinkuorta
2  munaa
1-2 dl  rusinoita karpaloita
½ dl  siirappia, vaaleaa
1 dl  voi- tai margariinisulaa
2 dl  piimää tai hapanta kermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muut ainekset joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista noin tunti 175-asteisessa uunissa.
Tämä oli elämäni ensimmäinen piimäkakku ja oli sen verran helppo ja hyvä, että varmasti tulee toistekin tehtyä :) Suosittelen muillekin, tässä ei nimittäin tarvinnut edes vatkaimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥