Pages

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Testikakku


Ristiäisiä varten piti tehdä testikakku :D Ohjeet suklaapossulta, mielettömän mehevä suklaakakkupohja (KLIK) sekä mansikkamousse (KLIK). Aivan älyttömän herkullisia! Ohjeet kopsattu suklaapossulta talteen :) Testikakun tein alemmalla, pienemmälle kakulle mitoitetulla ohjeella, itse ristiäisiin tällä "normaalilla" :D

MIELETTÖMÄN MEHEVÄ SUKLAAKAKKUPOHJA
n.20-22 cm vuokaan

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi mutta älä vaivaa jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, n.20-22 cm irtopohjavuokaan. Paista 170-asteessa n.55 min tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella ettei pinta pala. Anna jäähtyä.


SUKLAAKAKKUPOHJATAIKINA 2/3 -kertaisena
n.18 cm vuokaan tai isompaan n.26-28 cm vuokaan ohuempi kerros

80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa (tai piimää)
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3,15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/2 dl (=4,5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Paisto n.180-asteessa. Taikinasta tulee 26-28 cm vuokaan 1 ohuempi kerros, sen paistoaika tällöin n.10-15 min. Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. Pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa'aksi kuin että se menee ylikypsän puolelle.


MANSIKKAMOUSSE
24 cm kakun kahteen väliin

2 tl liivatejauhetta (tai 4 liivatelehteä)
2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2 dl (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen/sitruunamehuun ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa (tai toimi liivatelehtien ohjeen mukaan). Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Suklaapossun vinkkejä:
* Uunit ovat tehoiltaan kovin erilaisia, joten koita kakun kypsyys tikulla jo ennen ajan täyttymistä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa.
* Olen tehnyt kakkua 20 cm irtopohjavuoassa, jossa on n. 5 cm reunat. Taikina on paistuessaan meinannut vyöryä reunojen yli, joten se kannattaa paistaa vuoassa jossa on korkeammat reunat tai sitten hitusen isommassa (22 cm) vuoassa. 
* Kakun pinta on uunista otettaessa hieman kupruinen (kuten kuvastakin näkyy), mutta sen voi tasoitella veitsen avulla. 
*  2/3 -kertaisen taikina-annoksesta saa kunnon kakun pienempään vuokaan tai ohueamman kakkupohjan vaikka juustokakulle isompaan n.28 vuokaan.

2 kommenttia:

  1. Tämä suklaapossun kakkupohja on kyllä huippu! Kauniit pursotukset sulla kakussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ❤️ Kakkupohja oli kyllä tosi hyvä, pursotukset ei nyt niin kauniita mutta ite oon tyytyväinen 😊

      Poista

Kiitos kommentista ♥