Pusuista jäi keltuaiset ja kun jäätelöä on usemman kerran jo tehty, päätin kokeilla näitä bryleitä nyt viimein. Ohje löytyi Taikakaulimen sivuilta ja oli kyllä niin hyvä ja helppo ohje että... Nautittiin bryleet mansikoiden kanssa, nam nam nam...
1. Vatkaa keltuainen ja sokerit niin kovaksi vaahdoksi kun vain saat (ainakin 5 minuuttia täysillä tehoilla).
2. Kiehauta kuohukerma ja maito kattilassa samalla hämmennellen. Kun pulpahtaa muutaman kerran, lisää sähkövatkaimella vatkaten keltuais-sokerivaahtoon. Jaa paistokulhoihin. Keitä vedenkeittimellä noin 5-6 dl vettä. Kaada ne uunivuoan pohjalle ja laita paistokulhot siihen. Paistele ensin 10 minuuttia 200 °C:ssa uunissa, sitten 20 minuuttia 150 °C uunissa. Ota sitten uunista (hetkeksi) pois, laita paistoastiat tiskialtaaseen, jossa jäistä vettä. Laita uuni 200°C.
3. Kun paistoastiat ovat selkeästi viilentyneet (5-10 minuuttia), ripottele päälle reilu kerros ruokosokeria ja laita uuniin ritilän päälle (ei vesihaudetta). Kun sokeri on sulanut ja paahtunut/tummunut, ota pois. Jäähdytä. Tarjoile vaikka mansikoiden kanssa!
Crême Brûlée
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
3/4 dl maitoa
tummaa raakaruokosokeria
1/2 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
3/4 dl maitoa
tummaa raakaruokosokeria
2. Kiehauta kuohukerma ja maito kattilassa samalla hämmennellen. Kun pulpahtaa muutaman kerran, lisää sähkövatkaimella vatkaten keltuais-sokerivaahtoon. Jaa paistokulhoihin. Keitä vedenkeittimellä noin 5-6 dl vettä. Kaada ne uunivuoan pohjalle ja laita paistokulhot siihen. Paistele ensin 10 minuuttia 200 °C:ssa uunissa, sitten 20 minuuttia 150 °C uunissa. Ota sitten uunista (hetkeksi) pois, laita paistoastiat tiskialtaaseen, jossa jäistä vettä. Laita uuni 200°C.
3. Kun paistoastiat ovat selkeästi viilentyneet (5-10 minuuttia), ripottele päälle reilu kerros ruokosokeria ja laita uuniin ritilän päälle (ei vesihaudetta). Kun sokeri on sulanut ja paahtunut/tummunut, ota pois. Jäähdytä. Tarjoile vaikka mansikoiden kanssa!