Pages

tiistai 20. syyskuuta 2011

Suklaapusuja

Tein veljelle myös mansikkaisia suklaapusuja. Nämä oli tosi hyviä ja helppoja tehdä. Pohjana minulla oli Marie-keksi mutta sain eräältä tuttavalta hyvän vinkin, jota voisi seuraavissa pusuissa kokeilla. Kuorrutesuklaana käytin ihan Fazerin tummaa suklaata.
Ohje on Marien sivuilta. Mukavaa, että Marie on jättänyt sivunsa nettimaailmaan toisten ihaltaviksi, selailtaviksi ja reseptit kokeiltaviksi , vaikka hän ei olekaan postauksia laittanut pariin vuoteen. Itsekin tulee aina silloin tällöin käytyä siellä hakemassa jotain ohjetta, niinkuin nyt näiden pusujen.

Näitä pusuja kyllä kannattaa kokeilla, tulevat tosi nopeasti ja on tosi helppoja tehdä. Itse ainakin tykkään pusuista kovasti ja nyt niitä voi tehdä itse kaappiin minkä makuisia itse haluaa! Ohje kopsattu Marien sivuilta

Vaniljapusut:
n.15 kpl (mulla tuli 22)
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai mausta muulla tavalla)
7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä, esim Marie
150-200g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä

Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta pyörylät/keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota pursottimella tai muovipussilla jonka kulma on leikattu auki,vaahto kauniiksi keoiksi vohvelin tai keksin päälle.

Paista vohveli/keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria
Mokkapusut: Mausta vaniljapusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta
Kaakaopusut: Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria
Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa
Kookospusut: Lisää vaniljavaahtoon 2 dl kookoshiutaleita

Vinkki! Laita pusut kauniiseen rasiaan ja vie vaikka tuliaisiksi kylään mentäessä!
Alkuperäinen ohje on Herkullista hetkessä keittokirjasta.

Aikaisemmat kommentit:
Lelle kirjoitti 20.09.2011 - 22:37
Kiitos Minna.
Suussa sulavan näköisiä suukkoja btw :)

Lorainne kirjoitti 21.09.2011 - 13:17
Oho, enpä ole koskaan edes tullut ajatelleeksi, että pusuja voisi tehdä itse! Otanpa ohjeen talteen, jos vaikka innostun... :D Näyttää tosi hyvältä!

Anu/Makeaahyvää kirjoitti 27.09.2011 - 09:55
Oi, mitä herkkuja! Näitähän pitää joskus testata :)

Anne/Hiekkakakku kirjoitti 11.10.2011 - 22:01
Nämä on oikeesti tosi hyviä. Eipä ole tullut pitkään aikaan tehtyä, kiitos muistutuksesta ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥