Pages

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Mutakakkua

Ja eihän se siihen loppunut, kun karppipäivä oli aloitettu, se myös vietiin loppuun.
Edellisenä viikonloppuna oltiin kummipojan 4v. juhlissa, jonne äitinsä oli tehnyt mutakakkkua. En ollut aikaisemmin maistanut sellaista kakkua, mutta mielessä ja tekolistalla se on kummitellut. Kakku oli aika makeaa, niinkuin sen kuuluukin ollakin.

No, päätinpä sitten ottaa härkää sarvista ja kokeilla itsekin mutakakkua ála karppi.
Ohje löytyy TÄÄLTÄ. Minä käytin ihan Fazerin tummaaleivonta suklaata enkä laittanut sokeria ollenkaan. Ihan paljaaltaan syötiin (ei siis vaniljajätskin kans, vaikka se varta vasten ostettiin) ja hyväähän tuo oli, ei ollut liian makeaa.
Pidin uunissa 15min ja tältä näytti sisus. En nyt tiedä onko tuo "oikean näköistä" mutta kyllä se sellaista "raa'an oloista" oli sisältä, joten eikö se sitten onnistunut?

Pizzaa..

Lunta on tullut niin paljon, että näytti tuo karppi-kala uiskentelevan tänne... No ei vaiteskaan, mutta ihan huvikseni näitä ohjeita testailin. Ja yllättävän hyviä olivatkin. Kyllä taidan muitakin ohjeita kokeilla, kunhan kerkeää. Mutta nyt oli testauksessa "Vyötärön metsästäjän pizzapohja" ja siihen tieten täytteet päälle.
Vyötärön metsästäjän pizzapohjan ohje löytyy TÄÄLTÄ.
Meillä oli täytteenä:
- naudan paistijauhelihaa

- kinkkukuutioita

- tomaattirenkaita

- ja tieten juustoa

Pizza oli hyvää, hieman ohkasempi mitä aikaisemmin tehdyt pohjat. Jääkaapissa kun tämä oli ja mikrossa lämmitti, tuli karjalanpiirakat mieleen pohjasta. No, ruisjauhojahan siihen olikin käytetty ja niitä kun jäi, onkin hyvä syy tehdä joku kerta itse piirakoita. Niin, ja ne vehnäleseet näytti ihan sahapuruilta! Mutta ohje säilyy muistissa, jotta voi toistekin tehdä.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Aamiaista

Pitkästä aikaa ajattelin sunnuntai-aamuna tehdä hieman paremman aamiaisen. Ja kun tässä on vähän painoa yritelty pudottaa, tehtiinkin se sitten ensimmäistä kertaa karppi-tyyliin ja hyvää oli.
Tarjolla oli:
- munakasrulla salaattipedillä
- mansikkasmoothiet
- ja tietenkin kahvia

Aikaisemmat kommentit:
kmsu kirjoitti 22.02.2011 - 10:58
Ihana aamiainen! Sunnuntaisin on mukava aloittaa päivä tällä tavalla kiireettömästi.:)

Riina kirjoitti 30.12.2011 - 15:08
Ihanan näköinen aamiainen !

Mansikka smoothie

Aamiais jälkkäriksi oli tämmöiset Mansikka smoothiet, jotka olivat aivan ihania!!! Ohje löytyy TÄÄLTÄ. Minä tein pakastemansikoihin, jotka antoi kivan raikkaan (ja kylmän) maun näille. Mansikoiden tilallahan vois varmaan käyttää muitakin marjoja. Kesällä tää ois varmaan verraton!
 

Aikaisemmat kommentit:
Riina kirjoitti 30.12.2011 - 15:10
Ihanaa . Kevennyselämä alkaa kyllä ensi viikolla, joten tällaiset herkut tulevat taas kehiin. Nää on niin hyviä.

TexMex-munakasrulla

Aamiais pöydän "kunkku" oli tämä herkullinen ja täyttävä munakasrulla. Menis hyvin illanistujasissa tms. Kannattaa kokeilla, nam!
Kevennykseksi ja koristeeksi laitoin rullan ympärille jäävuori- ja jääsalaattia, paprikaa, kurkkua ja tuollaiset tomaattikukkaset, joiden leikkaus ei oikein mennyt tasapuolisesti.
Rullan perusohje löytyy TÄÄLTÄ.
Täytteiksihän voi tässä soveltaa mitä itse haluaa, meillä oli:
- naudan paistijauhelihaa texmex-pussilla maustettuna
- punaista ja keltaista paprikaa pilkottuna
Ja oli hyvää!

Jauhojen pöllyytystä

pitkästä aikaa.
Toiset pitävät tipatonta tammikuuta, minä yritän herkutonta vaikka eihän se näyttänyt onnistuvan...
Joku aika sitten tein miehelle (saihan se Eetukin muutaman) lättyjä pitkästä aikaa ja siihä tuli sitten maistettua Vaniljatahnaa, jonka loppu jäi jääkaappiin venymään... Päätin sen sitten käyttää käärikseen, johon tuli HIEMAN paksuhko floravispi kerros. Mutta hyvää kuitenkin oli, kun pienen palasen maistoin.
Käärispohja suklainen ja Kaarina Roinisen kirjasta
4 munaa
1,5 dl sokeria (kokeilin Canderellista ja hyvin toimi)
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Loppiaisen kevyt herkku

Näin joulun mässäilyjen jälkeen on yleisesti vuosi aina aloitettu kevyesti siellä sun täällä. Uudesta RuokaPirkasta (s. 38) löysin tämmöisen herkullisen ja kevyen jälkkärin, jota kahvin ja "Slummien miljonäärin" kanssa nautittiin. Viinilasitkin saivat uuden käyttöalueen.
Reseptiä hieman muuttelin ja laitan miten itse tein. Lisään myös Kevyet herkut-kategorian, jonne laittelen keveitä ohjeita, jos sellaisia tulee tehtyä.
Kevyt mansikkarahka
4 annosta
1 tlk (250g) maitorahkaa
1 dl kevyt maitoa
n. 2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita
mansikkahilloa

Sekoita rahkan joukkoon maito, sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele hieman kohmeiset mansikat ja sekoita rahkan joukkoon. Laita viinilasin pohjalle 2-3 rkl mansikkahilloa ja rahkaseosta päälle. Koristele kokonaisella mansikalla.

Aikaisemmat kommentit:
Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 11.01.2011 - 14:45
Näyttää ja kuulostaa vallan herkulliselta

Herkkusuu kirjoitti 16.01.2011 - 14:39
Itsekin katselin ohjetta ja oli tarkoitus tehdä, mutta kuinka ohje unohtuikaan mielestä ja tuli tehtyä perinteistä mansikka-kermarahkaa.

Nina/Ninan lempparit  kirjoitti 20.01.2011 - 20:24
Onpa ihanasti laitettu tarjolle :) Minä teen rahkat yleensä pelkkään rahkaan, mausteeksi vähän sokeria ja vaniljasokeria.
Lisään sut blogilistalleni :)

torstai 6. tammikuuta 2011

Leipurin "tina" ?!

Toivottavasti ei, sillä sehän näyttäisi muuten siltä, että tämän vuoden kakut menevät päin mäntyä!
Elikkä ostin ennen joulua semmoisen uuden FloraKuohun, mitä voi käyttää ruoan laitossa ja leipomisessa. No sen päivänmäärä alkoi lähestyä, joten tein sitten Isoäidin kakun, jonka ohjeen otin Herkkujen Pikkujättiläisestä mutta se myös löytyy Nasuttajalta ja Valkosuklaalta. Ohjeen tein kaksinkertaisena ja laitoin koko purkin (250ml). Tästä taikina määrästä mulla tuli yks iso ja kaks "lumiukko" kakkua.
Kakusta tuli erittäin hyvää mutta pinnat hieman kärähti. Silikonivuoissa paistoin, joten kyselenkin nyt vinkkejä, miten nuo kakut sais paistettua ilman tummia pintoja?!? Mullakun tahtoo olla se ongelmana...
 
Tässäpä kuvaa sisuksesta. Kakusta tuli mieleen laskiaispullat (mantelilastut) ja tavalliset pullat (kardemumma). Hyvää kyllä oli, vois toistekin tehdä mutta yksinkertaisena.

Ja oikein kaunis ulkokuori.
"Lumiukot", jotka tarttuivat hieman vuokaan kiinni. Ilmeisesti ois pitäny pitempään jäähdyttää, nimittäin aamulla lähti "tarttuneet" osat tosi hyvin irti.
Ja vielä vuoat missä paistoin...

Aikaisemmat kommentit:
Ent-tu kirjoitti 10.01.2011 - 11:50
Tosi kiva, että kakut eivät aina ole ihan täydellisiä :)