Pages

perjantai 13. marraskuuta 2015

Hirrrveän hyvää hirvikeittoa


Lokakuun puolella mies osti työkaveriltaan hirveä säilykkeenä. Työkaveri on kuulemma hirvimiehiä, joten lieneköhän tuo ollut vielä itse pyydettyä :D Oikein herkullista hirveä oli, ensimmäinen purkki meni ihan paljaaltaan ja leivän päällä, toisesta sitten tein hirvikeittoa tässä viikko sitten. Vielä yksi säilyke odottaa hirvikiusausta varten ,)


Isäkin toi lokakuun alussa taas purkin muikkuja, niinkuin viime vuonnakin. Muikut tuli syötyä ja olipa siellä yksi tosi isokin muikku, liekö jo ollut siika :D Eikä tämä ole kalavale! Siiasta tuli muuten mieleen, että kun olin viidennellä luokalla luokkaretkellä, pilkin elämäni ainoan kerran ja sain siian! :D Annoin sen sitten tallissa majailevalle kissalle, kun enhän minä sillä mitään tehnyt :) Tästä luokkaretkestä on video muistona, jota tulee aina silloin tällöin katseltua. Kiitos Möykky-opelle sen kuvauksesta :)



torstai 12. marraskuuta 2015

Mustikkainen pikapulla


Merjan leivonta ja askartelublogista on löytynyt tämmöinen pikapulla ohje 2011 :) Vieraita oli tulossa (22.10.), joten päätin kokeilla tätä tarjottavaksi kahvin kanssa. Hyvin onnistui ja hyvää oli, meni melkein koko pulla tuoreeltaan! Mutta silloinhan se parhainta on ,) Tätä kyllä tulee tehtyä toistekin, kun jotain hyvää kahville pitää äkkiä saada, oli sen verran nopea ja hyvä. Suosittelen! Ohjen otettu Merjalta talteen :)

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa (en laittanut)
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl maitoa/vettä
1 dl sulatettua rasvaa (käytin juoksevaa)
1½ - 2 dl mustikoita tai muita marjoja

Päälle:
Raesokeria, mantelilastuja/rouhetta.
Halutessasi voit tehdä myös tomusokeri & vesikuorrutuksen.
Minä laitoin pelkkää raesokeria.

Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, maito ja sulatettu rasva. Lisää lopuksi marjat. Sekoita taikina nopeasti sekaisin, älä vaivaa taikinaa. Voitele vuoka tai laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Itse käytin 4 munan kakkupohjavuokaa. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle raesokeri ja mantelilastut/rouheet. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit tehdä pullan myös ilman marjoja.

maanantai 2. marraskuuta 2015

Porkkanapiirakka


Porkkanakakkua oli jo jonku aikaa tehnyt mieli ja kun Emerald Cityn blogissa näin tämän ohjeen, päätin vaihteeksi kokeilla sitä (joskus syyskuun loppupuolella). Hyvää piirakkaa oli, päällisestä en ehkä niin tykänny :) Ehkä hasselpähkinät tms. olisivat antaneet vähän lisämakua päälle mutta kun ei kaapissa ollu... Laitoin loput piirakasta pakkaseen kuorrutteineen ja ei se minun mielestä ainakaan huonoa tykänny, hyvää oli pakkasestakin. Ehkä kuitenkin pysyn omassa ohjeessani ,) mutta välillä on kiva kokeilla jotain uutta.

Tunnelman tuojia


Lämmin syyskuu innosti anopilta keväällä synttärilahjaksi saadun ruusun oikein runsaisiin kukkiin <3 Olin jo aiemmin miettinyt, että olisi kiva tehdä tämmöinen kynttilä koriste, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.


Vati on saatu vanhimmalta kummitytöltä joululahjaksi, koristekivet ovat samoja, jotka olivat häissämme koristeena :) Liina on itse virkattu Juhannusruusu-ohjeella. Oikein ihana tunnelman tuoja oli, tykkäsin! Kovin kauan vain eivät kukat kestäneet mutta onhan tuo muutenkin nätti.


Ruusu loistossaan <3




"Verikuutakin" innoistuin nousemaan aamuyöstä katsomaan 28.9. :D Komiahan tuo oli, kuva ei anna oikeutta sille mutta ompahan itse otettu muistoksi. Onneksi mies sai parempia kuvia "punaisesta ukosta" :D





Sitten hieman retroilua... Mummoni antoi "ennakko perinnöksi" ompelukoneensa. En ole vielä sillä ommellut mitään, pitänee vähän tutkailla ja harjoitella tilkulle. Monenlaisia tikkauksia näköjään saa aikaiseksi. Yläasteella meillä oli tämän tyylisiä koneita, niitä silloin inhosin :D


Valurautapataa olen haaveillut pitkän aikaa. Cittarissa oli sitten tarjouksessa tämmöinen, muistaakseni 25 euroa. Tämä käy kaikille liesille ja uuniin. Tietysti piti ottaa oranssi ,) Karjalanpaistia olen vasta tehnyt mutta hyvä pata oli.