Pages

torstai 11. kesäkuuta 2015

Ruisleipä

Leipää on mukava tehdä, varsinkin kun se on näin yksinkertaista :) Ohje löytyi Linnean Herkkukodosta. Olen aikaisemminkin tehnyt ruisleipää "pataleipä" tyylillä mutta tämä oli mielestäni erilaisempi ja muistutti enemmän ruisleipää. Suosittelen!


Ohje kopsattu Linnelta, että pysyy itselläkin tallessa :D

3,5dl vettä, 43°c
1,5dl vehnäjauhoja
6dl ruisjauhoja
2tl suolaa
1tl hiivaa

Sekoita kuivataineet keskenään suurehkossa kulhossa. Lisää lämminvesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään 12 tunniksi. Muotoile kohonnut taikina varoen "palloksi" kulhossa, apuna kannattaa käyttää leipurinlastaa. Jätä kohoamaan 30 minuutiksi. Laita uuniin n.3litran kannellinen pata ja laita uuni lämpenemään 225°c. Ota kuuma pata VAROEN uunista ja nosta taikinapallo pataan. Laita kansi kiinni ja pata uuniin.Paista 30 minuuttia - ota kansi pois ja paista 15 minuuttia. Nosta leipä leivinliinan päälle ja kääri se siihen jäähtymään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥