Pages

perjantai 17. tammikuuta 2014

Pulla pitkoja




Joulutortuista jäi luumumarmeladia ja omena-kanelimarmeladia jääkaappiin. Kaupan torttutaikinalevyjä olis vielä pakasteessa ollu mutta jostain kumman syystä ei torttuja tms. oiken tehnyt mieli :D No, Decapitated blogissa näin videon herkkupitkosta, joten ei muuta kuin pullataikina kohoamaan ja jämien kulutukseen! Pitkoja tuli 6 ja pikkupullia 10, kun taikina ei mennyt tasan 250g:n "klönteiksi". Minäkun tein omalla pullaohjeella, niin se oli pienempi kuin Decapitatedin. Ja laitoimpa sen nyt tännekin ylös, kun en ole laittanut :D Pullien päälle tein koristeraidat Fazerin Lemon valkoisella leivontasuklaalla.


Paras sunnuntaipulla
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
2 pss kuivahiivaa tai 50-75g tuorehiivaa
n. 1,5 L vehnäjauhoja (n.1kg)
200 g margariinia tai 2 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää jauhot vähitellen nesteeseen hyvin sekoittaen. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Huolellisella alustamisella saadaan hiivataikinaan hyvä sitko. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä hyvin saadaksesi ilmakuplat pois. Näin leivonnaisista tulee kauniin tasahuokoisia. Leivo taikinasta haluamasi mallisia pullia tai erillisiä pitkoja. Anna leivonnaisten kohota. Voitele kohonneet leivonnaiset munalla ja koristele ne. Paista pitkoja uunissa (alatasolla) 180-200 -asteessa 20-30 min. ja pikkupullia (keskitasossa) 225-asteessa 10-15 min.

3 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥