Lauantaina tuli taas pitkästä aikaa keiteltyä hernekeittoa. Pippirimaijan keittiöstä olen aikoinani ottanut hernekeiton ohjeen ylös. Löytyyhän se kyllä hernepussin takaakin mutta kun tällä on tottunut tekemään... :) Joka kerta tulee erilaista keittoa, tällä kertaa tuli aika paksuhkoa. Keittoa tulee aina syötyä tuoreeltaan ja loput menee pakkaseen. Sopivasti tulee 5 kpl 0,5 L foliorasiaa ja yhdestä rasiasta kaksi annosta :) On se vaan eri hyvää omatekoinen hernekeitto...
HERNEKEITTO
1 pss (500 g) kuivattuja herneitä
2,5 l vettä
400 g paistijauhelihaa
suolaa
Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita ne likoamaan isoon kattilaan, jossa on vettä n. 1 l ja anna olla siellä yön yli. Seuraavana päivänä lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki, kuori syntyvä vaahto pois. Keitä miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia. Puolessa välissä keittämistä lisää ruskistettu jauheliha, jonka olet maustanut haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥