Pages

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Focaccia iltapalaksi

Lämmintä on riittänyt mutta siltikin on uuni lämmenny :)


Focacciaa tuli viimein testattua ja koska kyseessä oli ensimmäinen laatuaan, tämmöisillä "varmoilla nakeilla". Ohje löytyi Omenaminttu -blogista ja oli todella helppo, taikinan sai tehtyä ihan puuhaarukalla. Herkullistakin leipä oli, maistui hyvin kylmän maidon kaverina.

Ohje kopsattu Omenamintun blogista, suluissa meidän leivän mausteet. Suosittelen kokeilemaan herkullisuuden ja helppouden vuoksi :)
Foccacia, italialainen pannuleipä
(pellillinen)

3 dl vettä
2 tl sokeria
3/4 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
½ dl oljyä

Voiteluun öljyä

Pinnalle:
kirsikkatomaatteja (aurinkokuvattuja tomaatteja)
oliiveja (ei)
tuoretta rosmariinia (kuivattua basilikaa)

1. Sekoita hieman kättä lämpöisempään (42 asteiseen) veteen sokeri, suola, kaurahiutaleet ja kuivahiiva.
2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen.
3. Lisää öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
5. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina noin pellin kokoiseksi levyksi.
6. Kohota leipää puolisen tuntia leivinliinan alla. Pane sillä aikaa uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
7. Halkaise pestyt tomaatit, valuta oliivit ja nypi rosmariinin oksista lehtiä.
8. Voitele leivän pinta öljyllä. Upota tomaatinpuolikkaat ja oliivit taikinaan ja ripottele pinnalle rosmariinia.
9. Paista leipää uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
10. Leikkaa hieman jäähtynyt leipä ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥