Kakkuun olisi tarvinnut 200g suklaata ja levyssä sitä oli 100g, joten korvasin puuttuvan määrän desillä kaakaojauhetta. Sokerina käytin sokerin jämiä, mm. karppi, makeutus. Kakusta tuli silti oikein mehevä ja maukas, koska se kostutetaan paiston jälkeen viskillä ja annetaan maustua pari päivää jääkaapissa. Tämä tekee kakusta tiiviin ja kosten oloisen, ei yhtään "kuiva"kakkumaista.
Skottilainen viskikakku
n. 25 palaa
200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot,
vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa
rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista
175-asteessa n .55 min.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä
kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua jääkaapissa 1-2
vuorokautta. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥