Sain ystävältäni Geisha-suklaalevyn Ystävänpäivä muistamisena. Valitettavasti olin
Taikakaulimen innoittamana aloittanut Laskiaisena suklaalakon, jonka päätin kestävän Pääsiäiseen asti. Pidensin sitä sitten kyllä synttäreihini asti... Suklaalevy kyllä kiusoitteli aina, kun kaapin oven aukaisin, joten päätin tuhota sen tähän kakkuun, jota sitten vein töihin ennen talvilomaa. Tätä kakkua onkin tullut tehtyä viimeksi 2002, kun lopettelin
kirjapainossa työharjoittelua. Perjantaina kakun vein ja se katosi
päivän aikana! Siinä sitten vitsailtiinkin, että kakkukännit vedettiin
:D
Kakkuun olisi tarvinnut 200g suklaata ja levyssä sitä oli 100g, joten
korvasin puuttuvan määrän desillä kaakaojauhetta. Sokerina käytin
sokerin jämiä, mm. karppi, makeutus. Kakusta tuli silti oikein mehevä ja maukas, koska se kostutetaan paiston jälkeen viskillä ja annetaan maustua pari
päivää jääkaapissa. Tämä tekee kakusta tiiviin ja kosten oloisen, ei
yhtään "kuiva"kakkumaista.
Skottilainen viskikakku
n. 25 palaa
200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot,
vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa
rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista
175-asteessa n .55 min.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä
kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua jääkaapissa 1-2
vuorokautta. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.