Nyt ohjeeksi pääsi kuitenkin Mimmin keittiöstä löytynyt Pienten jauhelihapiirakoiden ohje. Oikein hyviä pikku suolaisia, juurikin vaikka iltapalaksi tai juhliin. Ohje kopsattu Mimmin sivuilta itselle tänne muistiin omilla muutoksilla.
Pienet jauhelihapiirakat
(40-50 kpl, mulla 48 kpl)
(40-50 kpl, mulla 48 kpl)
pohjat:
9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)
250 g rasvaa
3½ dl kylmää maitoa
50 g tuore hiivaa
1½ tl suolaa
täyte:
mitä itse haluat, mulla oli osassa jauhelihaa, sipulia ja punaista paprikaa, osassa kinkkua ja ananasta. Pohjien päälle laitoin ketsuppia, täytteen ja juustoraastetta. Reunat voiteltiin munalla.
* nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi* kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön)
* leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin
* painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle
* voitele reunat munalla
* täytä pikkupiirakat, ensin ketsuppi, sitten täyte ja päällimmäiseksi juustoraaste
* kohota vielä pikkupiirakat ( tulee kupsakampi, toki voi laittaa heti uuniinkin)
* paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!
Aikaisemmat kommentit:
Mimmi M
kirjoitti 11.06.2012 - 16:48
Ihana kasa herkkuja. Täytteeksi voi todellakin tietenkin jokainen
laittaa mitä haluaa...tonnikala-katkarapuversiotkin olivat meillä
tykättyjä. |
||
nami-hiiri
kirjoitti 12.06.2012 - 21:42
Kaikki pieni on mahdottoman maukasta ja hyvää! Ja milloin maku ei maistajalle ole ihan mieleinen, niin silloinkin on leipomuksen pienuudesta apua :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥