Pages

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Keveämpi suklaakakku

Kaapissa ei ollut kuin kaupan kuin kuivia kaupan keksejä mutta kahville teki jotain pehmeää ja makeaa mieli. Parasta tämä kakku oli kuitenkin kylmän maitolasin kera. Ohjehan löytyy Seitsemän sortin leivonnaiset-kirjasta.
Kakun kaakao kohtaan käytin SLY17:n eka paketista saamaani kaakaojauhetta sekä voittamaani Karppi-sokeria. Taikina osuudessa käytin juoksevaa margariinia, kun "kiinteä" oli pari päivää aikaisemmin mennyt vanhaksi ja oli jo sellaisen kumman näköinen. Sokerin tilalla käytin makeutusjauhetta. Oikein hyvää ja suklaista kakkua silti oli, suosittelen! Kiireessä tein myös yhden mokan: korppujauhotin vuoan vaikka se piti vain jauhottaa, siksi pinta jäi mulla tuommoiseksi.

MUMMIN SUKLAAKAKKU
1 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1 dl sokeria

Voitele ja jauhota n. 1,2 l kakkuvuoka. Mittaa kaakaojauhe, maito ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.

125 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 rkl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

 Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele se kaakaoseoksen kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175-asteessa noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥