Pages

lauantai 5. toukokuuta 2012

Poro-purjopiirakka

Eilen illalla iltateen seuraksi kotikatsomoon tein Poro-purjopiirakkaa. Tosi ihanaa piirakkaa oli pieneksi iltapalaksi. Ohjeen olen aikoinani ottanut Mitä tänään syötäisiin-lehdestä, johon tein hieman muutoksia. Laitan tähän ohjeen sellaisena kuin itse tein, alkuperäistä voi katsella täältä sivuilta 8-9. Ohjeessa käytetään valmista pakasteesta löytyvää rukiista piirakkataikinaa mutta vaihtoehtoisesti pohjan voi tehdä itsekin. Pakasteesta kannattaa myös katsella valmiiksi siivutettua purjoa, sitäkin joissakin kaupoissa on.
Poro-purjopiiras
1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (pakasteesta)

TÄYTE
1 (n.200 g) purjoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl timjamia hienonnettuna
1 ps (150 g) emmental-mozzarella juustoraastetta
1 rs (150 g) poron kylmäsavurouhetta

MUNAMAITO
3 kananmunaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinaa hieman, saat sen paremmin laitettua piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n.10 minuuttia.

Hienonna halkaistu, huhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Lisää joukkoon savupororouhe ja puolet juustoraasteesta. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetulle pohjalle.

Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada täytteen päälle munamaito ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista uunin alatasolla n.30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.


Eetukin asettui kavereiden ja "naposteltavien" kanssa tv:n ääreen peliä seuraamaan.

Aikaisemmat kommentit:

Anonyymi kirjoitti 05.05.2012 - 23:37
Voi, miten herkullisen näköinen piirakka, tuli nälkä

Anonyymi kirjoitti 05.05.2012 - 23:39
Onko muuten tässä ohjeessa savuporoa, tein joskus sellaisen piirakan ja olen hukannut ohjeen, oli sit mielettömän hyvää

SakariSokeri kirjoitti 06.05.2012 - 18:02
Nam, maukkaalta näyttää! Ohjetta odotellaan :)

MinnaT kirjoitti 16.05.2012 - 14:27
Hyvää oli, kannatta kokeilla!

nami-hiiri kirjoitti 17.05.2012 - 20:51
Ainekset löytyy piirakkaan, kun sais vielä 'poron' kiinni :D !
Mutta miksi sinä pakastepurjoa suosittelet ? Eihän tuorettakaan tarvitse lasit silmillä silputa :D !

MinnaT kirjoitti 18.05.2012 - 19:46
En minä sitä "suosittele" :) Huomasin vain, että sitä on ainakin tuossa meidän lähikaupassa, niin kätevää, kun sitä on pakkasessa tarvittaessa :) En ole mikään suuri purjon ystävä, niin pussista saa sopivasti sen verran mitä haluaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥