Tai kuten tässä tapuksessa cappucinopiirakka.
Kaapissa oli cappucino pusseja, joiden päiväys alkoi lähenemään. Ajattelin ensin tehdä piirakkaa mokkaruutujen ohjeella mutta sitten muistin SLY marraskuun paketista saamani suklaapiirakan ohjeen, joka oli melkein kuin minun mokkaruutu ohjeeni. Joten päätinpä kokeilla sillä ohjeella sitten. Hyvää tuli ja mukavasti maistui "kahvi" läpi. Eetukin söi pelkkää pohjaa, joten eikö se silloin ole hyvää. Kovin paljon ei uskaltanut antaa, pikku maistiaisen vain.
Tässä alkuperäinen ohje, jonka siis sain SLY:täni, suluissa minun muutokset
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 30-35 min.
Vatkaa pehmeä rasva, lisää siivilän läpi kaakao ja tomusokeri ja vaahdota. Lisää viimeisenä kahvi ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja vedä haarukalla aaltomaisia kuvioita kuorrutteeseen.
Piirakan tein tällä kertaa tuollaiseen kukka-reunavuokaan, jonka tilasin joulukalenteri tarjouksena Kakkusankareilta.
Kaapissa oli cappucino pusseja, joiden päiväys alkoi lähenemään. Ajattelin ensin tehdä piirakkaa mokkaruutujen ohjeella mutta sitten muistin SLY marraskuun paketista saamani suklaapiirakan ohjeen, joka oli melkein kuin minun mokkaruutu ohjeeni. Joten päätinpä kokeilla sillä ohjeella sitten. Hyvää tuli ja mukavasti maistui "kahvi" läpi. Eetukin söi pelkkää pohjaa, joten eikö se silloin ole hyvää. Kovin paljon ei uskaltanut antaa, pikku maistiaisen vain.
Tässä alkuperäinen ohje, jonka siis sain SLY:täni, suluissa minun muutokset
Pohja:
125 g voita/margariinia (margariinia)
3 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaota (2 pss mini cappucinojauhetta = n.4,5 rkl)
2 dl maitoa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 30-35 min.
Kuorrutus:
100 g voita/margariinia (margariinia)
2 rkl tummaa kaakaota (1pss mini cappucinojauhetta)
3 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia (vettä)
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä rasva, lisää siivilän läpi kaakao ja tomusokeri ja vaahdota. Lisää viimeisenä kahvi ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja vedä haarukalla aaltomaisia kuvioita kuorrutteeseen.
Piirakan tein tällä kertaa tuollaiseen kukka-reunavuokaan, jonka tilasin joulukalenteri tarjouksena Kakkusankareilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥