Pages

maanantai 30. tammikuuta 2012

Lupa rentoutua

Pitkän viikon jälkeen on lupa ottaa hieman rennommin joka kantilta.
Pizzaa SLY:n tammikuun paketista saadusta Sunnuntain ruispizzamix:stä täytteinä kinkkua, jauhelihaa, tomaattirenkaita, ananaspaloja ja yhdessä nurkassa valkosipulia.

Illemmalla sitten pientä naposteltavaa
samasta paketista valkosuklaarusinat ja Holiday-dippi, cashew-pähkinöitä, tavallisia rusinoita, pikku pussi sipsejä, kurkkua ja miniporkkanoita. Mielen makunystyröitä kutkutteli tällä kertaa Horrible Bosses-elokuva, joka parani loppua kohden. Ja taas jaksaa!
Oikein hyvää pizzaa tuli ja dippikin oli hyvää, en olekaan tuota makua maistanut koskaan, ystävän luona olen kyllä kasviksia dippaillut. Kiitos Heidi!

Aikaisemmat kommentit:
Canelia kirjoitti 30.01.2012 - 14:15
Voi apua, luvattoman houkuttelevia lähikuvia tuosta pizzasta! Nyt tuli nälkä! : P

MinnaT kirjoitti 31.01.2012 - 11:31
Kerrankin onnistui kuvat, vaikka illalla otin :)

Heidi kirjoitti 31.01.2012 - 22:13
Pizza näyttää kyllä herkulliselta!! Pitää varmaan itsekin tässä pizzapäivä pitää... ;) Kiva jos on ollut mieleisiä tuotteita, tuo Holiday dippi on mun suosikki, justiinkin noitten kasvisten kanssa, sipseihin en olekaan sitä koskaan kokeillu.

MinnaT kirjoitti 31.01.2012 - 22:24
Pizza oli kyllä herkullista :) Dipistä täytyy sanoa, että minunkin mielestä se oli parempaa kasvisten kanssa, maku pääsi jotenkin paremmin esille :) Ja kaikki paketit ovat olleet mieluisia <3

torstai 26. tammikuuta 2012

Santerin leivokset

Eilen tuli taas pitkästä aikaa istuttua kampaamon tuolissa epämääräisen näköiset mömmöt päässä. Eli siis värjäsin hiukset pitkästä aikaa. Pari-kolme kertaa vuodessa sitä tulee tehtyä, minun hiuksissa näköjään väri säilyy sen aikaa. Hyvähän se vain on, eivät rasitu liikaa. Kampaajani aina keittää kahvit ja ne juodaan sillä välin, kun istun lämpötuolissa. Minä olen sitten ruukannut viedä jotain pientä hyvää kahvin kaveriksi. Tällä kertaa kahvin seurana nautittiin Santerin leivoksia, jotka löytyivät Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta muiden leivontakirjojen kanssa. Oikein hyviä ja makeita olivat ja helppo tehdä, näitä tulee varmasti toistekin tehtyä.

Santerin leivokset
Muropohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3/4 dl sokeria
175 g margariinia

 Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl fariinisokeria

 Koristelu:
valkosuklaata

Sekoita vehnäjauhot ja sokeri keskenään, nypi margariini joukkoon. Painele taikina reunallisen uunuvuoan pohjalle, pistele haarukalla. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin25-30 minuuttia.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan, keitä miedollä lämmöllä, kunnes seos sakenee. Levitä kinuskikuorrute muropohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pursota kinuskikuorrutteen päälle kuvioita. Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa vinoneliöiksi.

Aikaisemmat kommentit:
maximuksen äiti kirjoitti 26.01.2012 - 20:50
Herkullisen näköisiä -ja varmasti makuisia myös! Täytyypä kokeilla tuota muropohjaa seuraavan kerran kun keittelen kookoskinuskia, suklaapohja kaipaa meillä vaihtelua :) Mukavaa alkanutta vuotta!

MinnaT kirjoitti 27.01.2012 - 19:14
Kiitos samoin, hyvää alkanutta vuotta sinnekin!
Muropohja oli oikein hyvää, sitä voisi muuallakin käyttää :)

Herkkusuu kirjoitti 28.01.2012 - 19:22
Herkullisen näköinen, kyllä maistuisi.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

SLY17: Tammikuun paketti

Niin se kaikki kiva loppuu aikanaan, niin myös nyt SLY17. Onneksi olen seuraavallakin kierroksella mukana, kylläkin "toisella puolella".

Tammikuun aiheena oli "keveämmät herkut" ja ystäväni oli ajatellut sen niin, että välillä keveämmin, välillä puolivalmista (ei tainnu mennä ihan sanasta sanaan mutta "haittaakse?")

Paketissa paljastuikin monenlaista herkkua, mm.:
* ohjeet Myslicookeihin, Mansikkasorbettiin ja Kasvisdippiin (kasvisdippia vois viikonloppuna tehdä)
* Sunnuntain cookiemix kaurainen suklaa ja ruispizzamix (mistä arvasit, että ajattelin viikonloppuna tehdä pizzaa)
* ihana sinisillä sydämillä oleva keittiö pyyhe (mulla ei olekaan kuin punaisia...)
* jogurttirusinoita (mun lemppareita!! Yritän säästää viikonlopun herkutteluksi)
* Marimekon servetteja vihreä-sinisillä aalloilla (ihania! Näitä vois säästää kesäksi Eetun 10v. kakulle)
* Rainbowin sveitsiläistä tummaa suklaata (uusi tuttavuus)
* holiday dippijauhetta 2 pussia
* sydän vuoka (tämmöistä vuokaa ei olekaan) ja
* ihana kissa kortti, jossa luki
"Laiskottelu on parhaimmillaan silloin,
kun olisi oikein paljon tekemistä"

Oikein mukava ja runsas paketti, kaikille on myöskin käyttöä. Ja tuo laiskottelu teksti sopiin niin minuun että! 

Niin, ja ystäväkseni paljastui Heidi  Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku -blogista! Kiitos Heidi oikein paljon ihanista paketeista ja herkullisista resepteistä! Pistän blogisi ylös ja vierailen sielä, vieraile sinäkin täällä.
Itse lähetin Elmin Elämää -blogiin, voin sen jo sanoa, kun viimeisin paketti on jo hänelle paljastuksineen saapunut.
Tuo nuolija ei kuulunut pakettiin, mutta laitoin sen kuvaan, kun huomasin, että olin joulukuussa laittanut arvonnan voittopakettiin tuommoisen samanlaisen nuolijan. Voittopaketti lähti SLY paketin saapumisen jälkeen, niin tuli mieleeni, että onkohan SLYni ajatellut, että laitoin hänen antaman nuolijan siihen. No en laittanut, siksi se on tuossa

Aikaisemmat kommentit:
Heidi kirjoitti 25.01.2012 - 14:29
Mukavaa, että paketin sisältö miellytti! Tosi kivaa oli näitä suunnitella, kyllä lähden uudelleenkin tähän hommaan mukaan :) Vieraillaan vaan puolin ja toisin, tää on siitäkin mukavaa hommaa, että tulee tutustuttua uusiin blogeihin, mihin ei välttämättä muuten törmäisi :)
Oikein ihanaa talven jatkoa ja kevään odotusta!!
ps. Enkä luullut että laitoit nuolijan kiertoon :D

MinnaT kirjoitti 25.01.2012 - 14:43
Tää on kyllä mukavaa hommaa ja tosiaan tulee tutustuttua uusiin ihaniin blogeihin, nyt tälläkin kierroksella tuli niitä monta! Ja kaikki on kirjanmerkeissä tallessa ,D
Onneksi et ajatellut niin, itsellä vain tuli semmoinen mieleen :)

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Suklaapiirakkaa

Tai kuten tässä tapuksessa cappucinopiirakka.
Kaapissa oli cappucino pusseja, joiden päiväys alkoi lähenemään. Ajattelin ensin tehdä piirakkaa mokkaruutujen ohjeella mutta sitten muistin SLY marraskuun paketista saamani suklaapiirakan ohjeen, joka oli melkein kuin minun mokkaruutu ohjeeni. Joten päätinpä kokeilla sillä ohjeella sitten. Hyvää tuli ja mukavasti maistui "kahvi" läpi. Eetukin söi pelkkää pohjaa, joten eikö se silloin ole hyvää. Kovin paljon ei uskaltanut antaa, pikku maistiaisen vain.
Tässä alkuperäinen ohje, jonka siis sain SLY:täni, suluissa minun muutokset
Pohja:
125 g voita/margariinia (margariinia)
3 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaota (2 pss mini cappucinojauhetta = n.4,5 rkl)
2 dl maitoa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 30-35 min.

Kuorrutus:
100 g voita/margariinia (margariinia)
2 rkl tummaa kaakaota (1pss mini cappucinojauhetta)
3 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia (vettä)
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva, lisää siivilän läpi kaakao ja tomusokeri ja vaahdota. Lisää viimeisenä kahvi ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja vedä haarukalla aaltomaisia kuvioita kuorrutteeseen.

Piirakan tein tällä kertaa tuollaiseen kukka-reunavuokaan, jonka tilasin joulukalenteri tarjouksena Kakkusankareilta.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Kaarinan kakku

Kotilieden kakkukirjasta on jo pidemmän aikaa ollut tämä kakku tekolistalla, kaapissa olevan marmeladin mukaan. Nyt sitten viimein päätin tämän tehdä ja käytin tähän SLYn joulukuun paketista saamaani omena-kaneli -marmeladia. Taikinassa tuo 2 rkl ei maistunu miltään, joten turrautin lisää ja oliskohan loppujen lopuksi menny 4 rkl marmeladia. Siltikin sitä ois saanu ehkä olla hieman enemmän, kyllä sieltä maku tuli mutta olisi ehkä hieman voimakkaampana voinu olla. Minä en laittanut rusinoita enkä kaakaojauhetta, joskus voisi kyllä kokeilla jommallakummalla tai molemmilla. Kakku oli kaikesta huolimatta oikein hyvää ja mehevää, hieman ehkä murenevaa. 
Kakun satuin tekemään edesmenneen äidinisän syntymäpäivänä, joten olkoon tämä sitten "papan synttärikakkua". Lisäksi äiti kertoi hänen äitinsä aina tehneensä tämän tyylistä kakkua, eli hyvä valinta.

 Kaarinan kakku
200 g voita tai margariinia
runsas 2 dl sokeria (200g)
2 munaa
2 rkl appelsiinimarmeladia (omena-kaneli)
1 dl rusinoita
(2-3 rkl kaakaojauhetta)
1,5 tl leivinjauhetta
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Mausta marmeladilla. Sekoita jauhot, rusinat, leivinjauhe ja halutessasi kaakaojauhe ja lisää vaahtoon. Paista kakku hyvin voidellussa rengasvuoassa n. 175-asteessa n. 45-55 min. Anna kakun hetken jäähtyä ja kumoa se ritilälle. Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Blogissa voi tulevina kuukausina olla hieman hiljaisempaa SLY18-kierroksen Emoilun takia mutta jospa sitä jotain ehtisi itsekin leipoa.

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 08.01.2012 - 17:13
Näyttää hyvältä, just sellaselta mitä mummu ruukasi tehdä!

MinnaT kirjoitti 08.01.2012 - 20:12
Äitinikin sanoi, että hänen äitinsä ruukasi tehdä tätä kakkua :)

Satunnainen vierailija kirjoitti 09.01.2012 - 15:06
Kiitos hyvästä ohjeesta, tyhjensin samanmoisen omena-kaneli-marmeladi purkin kakkuun. Vähensin sokerin (150g) määrää ja lisäsin marmeladia reilusti (3/4 purkkia). Lisäksi laitoin kanelia. Oikein makoisaa ja pehmeää. kiitos.

MinnaT kirjoitti 11.01.2012 - 17:22
Satunnainen vierailija: Hyvä, että oli hyvä ohje :) Itsekin tykkäsin kakusta ja koska marmeladiakin vielä jäi, voisi kokeilla tuota sinun neuvoa :)