Pöytä kahdeksalle -blogista
bongasin viime vuonna tämän herkullisen kakun ohjeen. Tätä oli jo viime
syksynä tarkoitus kokeilla mutta se meni jotenkin ohi... Toinen yritys
oli jouluksi mutta nyt kolmas kerta toden sanoi.
Mulla jäi nuo marjat tuohon pinnalle, seuraavalla
kerralla ajattelin niitä hieman varovaisesti sekoittaa täytteen
joukkoon. Tämä vois piirakka mallisenakin olla hyvää. Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilta ja se on sieltä suoraan kopsattu.
PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU
Oli niin hyvää ettei kokonaisesta kakusta ehtinyt kuvaa saamaan... |
PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU
Määrä | |
---|---|
150 g | voita tai margariinia |
0,5 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
3 dl | vehnäjauhoja |
täyte: | |
100 g | valkosuklaata |
2 prk (á 250 g) | mascarponejuustoa |
1,5 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
2 rkl | perunajauhoja |
½ | sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu |
2-3 dl | punaherukoita |
1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna huolellisesti
sekoittaen. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun, painele tasaiseksi levyksi ja anna levätä
jääkaapissa täytteen teon ajan.
2. Sulata mikrossa pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kanamunat hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu sekä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa pitkänomainen, vetoisuudeltaan noin 1,5 litran leipävuoka leivinpaperikaistaleilla. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
4. Valuta täyteseos vuokaan ja ripottele pinnalle punaherukat.
5. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä, jolloin se myös jähmettyy hyvin. Kumoa kakku täysin jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla herukkatertuilla.
2. Sulata mikrossa pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kanamunat hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu sekä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa pitkänomainen, vetoisuudeltaan noin 1,5 litran leipävuoka leivinpaperikaistaleilla. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
4. Valuta täyteseos vuokaan ja ripottele pinnalle punaherukat.
5. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä, jolloin se myös jähmettyy hyvin. Kumoa kakku täysin jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla herukkatertuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥