Pages

maanantai 16. elokuuta 2010

Indonesialainen maustekakku

Nyt on lomat lusittu ja arki hiipii päivärytmiin. Lomalla tuli tehtyä kaikenlaista ja niitä pikkuhiljaa tänne laittelen.

Aloitetaan tällä Indonesialaisella maustekakulla, jonka ohjeen ja aineksia sain SLY11-kierroksen 2. paketissa, joka oli aiheeltaan Makuja Maailmalta. Tämä kakku toi mieleen piparkakut, kenties kaneli ja neilikka syynä siihen... Lisäksi laitoin ystäväni laittaman keltaisen rusinapussin, joka taas toi mieleen rusinapullat. Joten kakusta on moneksi.

Tässäpä teillekin ohjetta, uskon, että onnistuu tavallisillakin jauhoilla, joten niiden takia ei kannata jättää kokeilematta. Suluissa mun ainekset.

4 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl jauhettua neilikkaa
200 g vähäsuolaista voita
2 luomukananmunaa (tavallisia)
3 dl raakaruokosokeria (luomu ruokosokeria, liekö sitten sama asia...)
2 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiini-mangomehua
(100 g keltaisia rusinoita)
Lisäksi voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot vähitellen. Lisää lopuksi mehu ja sekoita hyvin taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 1 tunti.
Tässä kakku sisältäpäin, hieman näkyvät nuo rusinat. Oisin sitä palmusokeria käyttänyt tähän mutten vieläkään ole päässyt sen käyttöideasta kiinni. Kakku oli hyvää, hieman ehkä murenevaa, mutta oiskohan se johtunut jauhoista....?

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 17.08.2010 - 06:57
Tätäpä voisi joulun alla testata!

Noora  kirjoitti 17.08.2010 - 15:12
Ihana kakku! Uusi blogi löytyy osotteesta http://sokeriaaa.blogspot.com :)

hanna kirjoitti 17.08.2010 - 22:44
Hei Minna!
Kiva kun kokeilit reseptiä, ja pahoitteluni kun en ole ehtinyt tänne mitään kommentoimaan!
Olen itsekin käyttänyt sitä palmusokeria vasta vähän, lähinnä ruoanlaitossa jossa pieni murunen sulaa ruoan joukkoon. Indonesialainen ystäväni kertoi, että yleensä palmusokeri sulatetaan pieneen määrään vettä. Ehkäpä siis hyvä, että käytit ruokosokeria, niin ei siitä jäänyt kakun onnistuminen kiinni!
Mutta kerron sinullekin, mikäli löydän jostain kunnolliset ohjeet tuon sokerin käyttöön (kuinka vaikeaa voi olla sokerin käyttö, että siihen täytyy etsiä ohjeita kissojen ja koirien kanssa :D).
Ihania Rooma-kuvia, sinne haluaisin itsekin joskus matkustaa!
Ollaanhan yhteyksissä täällä blogimaailmassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥