Seitsemän sortin leivonnaiset -kirjaa selatessani alkoi tehdä Hanna-tädin kakkuja pitkästä aikaa mieli. Tässä kirjassa ohjetta ei valitettavasti ollut mutta onneksi oli vanha, hyväksi havaittu resepti vielä luettavissa 7-luokan köksän kirjassa. Tämä resepti on kirjoitettu käsin kirjan viimeisille sivuille, eli on tainnut opettaja kirjoittaa reseptin taululle josta se sitten on kopsattu. Tämä on kyllä hyvä ja nopea tehdä ja tämän voi helposti muokata gluteenittomaksikin.
Hanna-tädin kakut n.30-60 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl soodaa
2 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaviiliä
100 g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, kermaviili ja sulatettu rasva. Muotoile pikkuleipiä ja paista niitä uunin ylimmällä tasolla 200-asteessa n.7-8 minuuttia, riippuen pikkuleipien koosta.
Minä tein kaksi satsia pikkuleipiä, yhdestä kermaviilipurkista kun tulee sen verran. Ensimmäisen satsin pikkuleivät olivat hieman isompia, minäkun tykkään sellaisista. Teelusikalla vain kaapaisin taikinaa kulhosta ja pyörittelin käsissä palloksi. Mitenkään en "litistellyt" palloja enää, koska ne kuitenkin hieman leviävät uunissa ja ilman litistelyä pikkuleivistä tulee ihanan pulleita ja korkeita. Näitä tuli n.30 kipaletta, jotka saa syödä itse
Tämän toisen satsin (kuvat siitä) tein samallalailla mutta taikinaa otin hieman vähemmän ja näin sain pienempiä. Näitä tuli n.60 kipaletta ja menevät juhliin
Aikaisemmat kommentit:
Tanja kirjoitti 25.04.2010 - 22:06
Hih, näitä tuli aina lapsena tehtyä, ja puolet taikinasta taisi aina päästä parempiin suihin ennen uunia... :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥