Pages

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Nigellan suklaa fudge kakku

Alkupäinen ohje löytyy täältä mutta tässä mun "suomennokset" ja miten minä tein tämän kakun. Tällä taikina määrällä tulee kaksi 20 cm:n kakkua TAI yksi 22 cm:n ja yksi Muumi-kakkuvuokaa. Tämä kakku-ohje tuli tv:stä 6.10.2009. Mulla määrät meni "sinnepäin" , kun vaa'asta loppu patteri niin piti desi-mitalla laittaa noin-määriä... Mutta kakku onnistui ja oli hyvää! Käy muuten ilman kuorrutettakin.

POHJA:
175 g suolatonta voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1,25 dl maissi tai muuta kasvisöljyä
3 dl jäävettä
- sekoita ainekset

400 g jauhoja
250 g tummaa/valkoista sokeria
100 g vaaleaa muscovado-sokeria (laitoin tavallista vaaleaa ruokosokeria kun ei löytynyt kuin tummaa muscovado-sokeria vaan)
50 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
- kaada nesteeseen ja sekoita (puukauhakin käy), taikina jää löysäksi

pieni purkki (150 g) ranskankermaa
3 munaa
1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia kun ei ollut uutetta mutta nyt on kun tein sitä ite)
- sekoita rauhallisesti taikinaan
-Paista 175-asteessa hieman alle tunnin verran
- Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista

KUORRUTUS (JA TÄYTE):
175 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna (laitoin taloussuklaata)
250 g pehmeää suolatonta voita
275 g tomusokeria siivilöitynä
1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia)

- Sekoita tomusokeri vähitellen voihin ja sekoita kunnes se on tasaista
- Lisää sulatettu suklaa ja vaniljauute ja sekoita kunnes on tasaista
- Halkaise kakku ja levitä 1/3 kuorrutteesta väliin ja loput kakun päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥