Kevään (2020) koronatilanteen vuoksi vietimme minun ja mieheni synttärit kesällä (2020). Näin vieraat pystyivät olemaan ulkona. Onneksi sattui hyvä ilma eikä kauhea kaatosade. Terassin jatkeenkin olimme juuri saaneet valmiiksi, joten lisää oleskelutilaa oli 😊 Tarjolla meillä oli
MEHEVÄ PORKKANAKAKKU sitruunamoussella Suklaapossun ohjeella
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl öljyä
150 g (=3 dl) erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,75 tl suolaa
2,5 tl kanelia
Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, öljy sekä hienoksi raastettu porkkanaraaste ja vatkaa kunnolla sekaisin lusikalla tai käsivispilällä. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin.
Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 50 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kokeile kypsyyttä tökkäämällä pitkä tikku keskelle pohjaa. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja kypsä. Jäähdytä pohja kokonaan.
SITRUUNAMOUSSE KAKUN VÄLIIN
2 paksua kerrosta 20-22 cm kakkuun
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1-1,5 dl (oman maun sekä sitruunoiden happamuuden mukaan) sokeria
2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
0,5 dl + 0,5 dl sitruunan mehua
5 liivatelehteä
Vatkaa kerma paksuhkoksi vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, sitruunan kuoriraaste sekä n. 0,5 dl sitruunan mehua. Vatkaa sekaisin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Lämmitä mikrossa 0,5 dl sitruunan mehua ja lisää siihen turvonneet liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimakkasti vatkaten.
Täytä kakku moussella ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku.
(pätkis), tässä tapauksessa DUMLE TIIKERIKAKKU Kakkutupa Mia.
250 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
10 kpl (90 g) Dumlea (5 pätkistä)
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää 0,75 dl kermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Laita Dumlet (pätkikset) ja 0,25 dl kermaa pienen teflonpinnoitteeseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojaude ja sekoita suklaaseos taikinaan.
Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulta vaalealla taikinalla.
Paista kakkua uunin alatasolla 175-asteessa n. 50-60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa kakku tarjolle.
Helppo suklaakakku Leivontablogi Makeaa, KLIK
voikkarikääris omalla reseptillä sekä kaupan pasteijat
Tyttären synttäreitä puolestaan vietettiin ihan "normaalisti" helmikuussa 2021, vieraina olivat vain lähimmät sukulaiset. Tytär halusi Paavo Pesusieni -teemaiset synttärit, joten sellaiset sitten pidimme :)
7-munan täytekakku tehtiin päivänsankarin kanssa yhdessä. Kakkukuva tilattu UllanUnelmasta.
Tämän verran jäi kakkua juhlien jälkeen :D
Tämmöiset pikku muistamiset tehtiin päivänsankarin kanssa serkuille ja naapurin tytöille kotiin viemisiksi.
Myöskin voileipiä lauantaimakkaralla, Hearts-sipsejä sekä Carneval-keksejä oli tarjolla.