Kaapissa nökötti luumupussi, joka oli tarkoitus tuhota luumukakkuun joulun aikana. Sunnuntai kaffelle sitten tein tämän pienen kaakun. Tuhottu se on jo :) Loppu lähti maanantaina enon mukana, liekö päätynyt sinne minne oli puhe :) Tuo yks sakara lumihiutaleesta katkesi, kun vuoasta irroitin, joten nakkasin sen omaan suuhuni samalla kun kuva näpsin. Oikein hyvää ja helppo oli tehdä, tulee varmasti toistekin. Vois kokeilla myös aprikooseilla, tms. kuivatuilla hedelmillä. Suosittelen! Alkuperäisen ohjeen löydät Emma Iivanaisen blogista
TÄÄLTÄ.
100
g luumuja
2
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2
tl ruokasoodaa
1/2
tl leivinjauhetta
1/2
dl fariinisokeria
3/4
dl sokeria
1/2
tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200
g kermaviiliä
1/2
dl rypsiöljyä
Hienonna luumut. Sekoita kulhossa vispilällä luumut,
vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja
suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja rypsiöljy. Sekoita vain sen
verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina
vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa
175-asteessa n. 30 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen kumoamista.