torstai 15. elokuuta 2013

Juustoinen porokeitto


Mitä tänään syötäisiin -lehdestä on tämä ohje otettu talteen joskus aikoinaan :) Kotipaikkakuntani hotellissa on saanut tosi hyvää porokeittoa, joten pakkohan tätä oli kokeilla. Ohjeen mukaan mentiin, joten oli aika pippurista :D Ensi kerralla pippurin määrää voisi vähentää tai jättää peräti kokonaan pois, samoin vettä voisi laittaa vähemmän. Tai vaihtoehtoisesti sulatejuustoa enemmän. Toivottavasti joskus löytyis resepti, joka edes hieman vetäisi vertoja hotellin keitolle...



Juustoinen porokeitto
5 annosta

240 g poronkäristystä (pakaste)
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl viherpippureita
2 ps (à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
200 g sulatejuustoa

Kuumenna paistokasarissa öljy. Lisää jäinen lihapala. Käännä melko nopeasti ja raaputa haarukalla kerros lihaa irti pannulle. Käännä jälleen ja tee samoin toiselle puolelle. Jatka näin, kunnes koko lihapala on riivitty pannulle.

Jatka paistamista, kunnes liha saa väriä. Ripottele jauhot päälle. Sekoita hyvin ja lisää vähän vettä. Sekoita, kunnes keitto sakenee ja kiehahtaa. Lisää taas vettä. Kun seos kiehuu tasaisena, voit lisätä loput vedestä.

Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä 5-10 minuuttia.

Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esim. rieskaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos, kiitos..
    Tippa vierähti silmään, kun kuoren avasin ja kortin luin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥