Pages

maanantai 28. marraskuuta 2011

Tip tap...

Kaksi insinööriä hääräsivät keittiössä. Mikä oli tulos...?

Vietin hyvän ystäväni kanssa tyttöjen iltaa ja samalla vähän pikku-jouluiltiin seuraavanlaisen menyyn voimin
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Pikku-joulu menyy
Alkupalat:
erilaisia pähkinöitä
lakua
Panttereita
Tuc-keksejä
kuivattuja hedelmiä
kaupan lihapullia

Pääruoka:
kana-caesar salaattia
meetvurstipiirakkaa
patonkia

Jälkiruoka:
Minttuinen mutakakku
kahvi
"naisten konjakit"
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Päivällä ensin hieman askarreltiin pienten naposteltavien ja kahvin (ja muunkin) voimin. Askartelun tuloksena syntyi huovan ja piparkakkumuottien avulla lasinaluset illaksi. Kimalleliimalla hieman koristeltiin. Näitä voisi myös kuuseen laittaa koristeeksi. Ja kuva on sitten otettu loppu illasta...

Pääruoka nautittiin kynttiän loisteessa.
Meetvurstipiirakka
(SLY-paketista saatu ohje)
150 g pehmeää rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juustoraastetta
4 rkl kylmää vettä

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi, painele voideltuun vuokaan ja paista 225 asteessa 10 min.

Täyte:
3 munaa
150 g ranskankermaa
150g meetvurstia
fetaa murusina
1,5 dl juustoraastetta
kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Sekoita munat, ranskankerma, silputtu meetvursti sekä juustoraaste, levitä pohjan päälle, murenna fetaa ja asettele halkaistuja tomaatteja täytteen päälle. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Santerra Syrah
ESPANJA, Utiel-Requena, tuotenro 489737
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makea, kypsän marjainen, karpalohilloinen
(kana, kalkkuna, pizzat, pikkulämpimät,  salaatit, kasviruoka, seurustelujuoma)

Jälkkäri
Minttuinen mutakakku
(muokattu Henskiksen ohjeesta)
150 g Marabou'n Minttukrokantti-suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (Henskiksellä n. 20 cm vuoka, me laitettiin 12 cm ja 15 cm vuokiin).

Paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku esim. sirottelemalla sen päälle tomusokeria.

 Tuloksena oli siis herkulliset sapuskat ja oikein mukavan rattoisa ilta hyvän ystävän seurassa :)

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 01.12.2011 - 10:19
Bravo! Kekseliäisyyttä ripauksella viitseliäisyyttä - ja syntyy näin kiva ja maukas hetki, jota hauska muistella vielä ensi vuonnakin !

Leena kirjoitti 01.12.2011 - 10:25
Kävin kurkkaamassa ihan summamutikassa eri blogeja...sulla olikin herkullinen päivitys! Nappaa ihmeessä mun sivulta tuo tunnustus, niin ehkä joku muukin mun sivuilla kävijä innostuu tulemaan tänne kurkkimaan...kuolaamaan...kurkkimaan

torstai 17. marraskuuta 2011

SLY17 paketti

Tänään saapui 17-kierroksen ensimmäinen paketti! Aiheena oli lempiväri ja sitä ei liene vaikea arvata...
Siniseen taipuva paketti sisälsi muutakin lempiväriäni: vihreää.
Kaikenkaikkiaan paketti sisälsi seuraavat asiat:
- kaakaota
- 2 sinistä kynttilää
- sinistä koristeraetta
- vaniljasokeria
- Marimekon servettejä
- Fazerin sinistä ja mustikkasuklaata
- sekä ohjeet Meetvurstipiirakkaan, mokkapaloihin, mustikkapiirakkaan ja suklaapiirakkaan.

Kylminä, pimeinä iltoina on ihana juoda kuumaa kaakaota, kun on tullut koiran kanssa ulkoa lenkiltä. Meetvurstipiirakka kuulosti sen verran ihanalta, että pitänee tehdä sitä viikonloppuna. Sininen koristerae on varattu Itsenäisyyspäivän leivoksiin, joita ajattelin Kinuskikissan ohjeella tehdä. Kynttilätkin taidan säästää sinne, sopivat hyvin. Suklaat taitavat kadota parempiin suihin, itseasiassa mustikka meni jo!

Kiitos oikein paljon SLYni näistä tarvikkeista, kaikille on käyttöä!

Aikaisemmat kommentit:
SLYsi kirjoitti 17.11.2011 - 21:52
Mukava kuulla että paketin sisältö miellytti ja että käyttöä löytyy :) Ja nopeastihan tuo tuli perille, vaikka eilen vasta lähti! 

RyytimaanMinna kirjoitti 18.11.2011 - 07:19
Meetvurstipiirakka kuulostaa hyvältä! Kiva paketti muutenkin =)

tiistai 15. marraskuuta 2011

Isänpäivä kakku

Isänpäiväksi tein isälle tämmöisen makean suklaakakun. Pohja on tehty shakkiruutu -menetelmällä, joka ei oikein onnistunut: taikinaa tuli tehtyä liian vähän, joten kolmas kerros jäi sitten tekemättä... Mutta kyllä pohjasta näkyi shakkiruutu -kuvio ja tätä pitää kyllä uudestaan kokeilla paremmalla menestyksellä.

Kostutus oli sokerivedellä, joka oli maustettu rommiaromilla, välissä äidin tekemään omenahilloa. Kuorrutukseen löysin tosi hyvän ohjeen Onnelin pikku keittiöstä ja se meni näin
Suklaakuorrutus
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kuumenna kerma, mutta älä kiehauta sitä. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoittele seosta hetken aikaa, kunnes se jähmettyy hiukan (ei ole ihan juoksevaa).
Laita pöydälle leivinpaperipala ja sen päälle paistoritilä. Nosta kakku pohjalevyineen lastan avulla ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle. Levitä palettiveitsen tai lastan avulla kuorrutetta kakun reunoille aina alareunoille asti. Tasoita pintaa tarvittaessa, ellei kuorrute siliä itsestään. Anna kakun olla jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Tähän mennessä tekemäni suklaakuorrutukset eivät ole oikein onnistuneet mutta tällä teen jatkossa, niin johan onnistuu
Sydän koriste
Tilasin viime vuonna Confetin joulukalenterista tämmöisen shakkiruutu kakkuvuoka setin, jota nyt viimein kokeilin. Shakkiruutu kakkuja varten ei välttämättä tartte olla tämmöistä settiä, vaan sen voi hyvin tehdä Ullan ohjeella.

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 15.11.2011 - 12:57
Hyvin onnistunut kakku tärkeään juhlaan !
Shakkiruudutus on edelleen kokeilematta - vasta syntyy raidat :D

Hääkortti

Kummipoikamme vanhemmat menivät viikonloppuna naimisiin (viimeinkin!) ja tein heille tämmöisen hääkortin

Kortti olikin oikein osuva: värimaailmasta tiesin, että tumman punaista olisi hääpaikalla mutta sitä en tiennyt, että morsiammella olisi punainen puku!
Sisältä kortti oli tämän näköinen
Vasemman puoleiselle sivulle miehen kanssa huolella valittiin tekstit, jotka kuvastaisivat hääparia. Tekstit kuuluivat näin
Rakkautta on...
...kun hän on aina mielessä.

Rakkautta on...
...pitää yhtä elämän karusellissa.

Rakkautta on...
...tietää, että hän on sinun.

Vielä kerran oikein paljon onnea vasta nainneille!

Aikaisemmat kommentit:
Amalia kirjoitti 15.11.2011 - 12:24
Yhtä aikaa sekä söpö että tyylikäs kortti! Myös tekstit ovat hyvät! Onnea hääparille minunkin puolestani...! Kiva, että ihmiset menevät vielä naimisiinkin.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Appelsiini-suklaakakku

Kaverikoirilla oli pienimuotoinen palaveri nyyttärikestien merkeissä, jossa käytiin seminaarissa käytyjä asioita läpi ja muutenkin puheltiin toiminnastamme kahvin yhteydessä. Minä tein Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta Appelsiini-suklaakakun, joka olikin todella kielen vievä herkku. Suklaana käytin ihan niitä Fazerin leivontasuklaita, mutta varmaan Pandan tms. suklaat ajavat saman asian. Ja voispa joku vaikka innostua kokeilemaan ihan jotain muutakin suklaata. Voin tilalla käytin leivontamargariinia, hyvää tuli silläkin. Kakku sai paljon kehuja, kiitos oikein paljon, ja reseptiä pyydettiin. Joten tässäpä on, ohje olkaa hyvä:

APPELSIINI-SUKLAAKAKKU
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
175 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Täyte
200 g appelsiinituorejuustoa (tai 200 ga maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori)
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n.50-60 min. Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 09.11.2011 - 21:15
Kakku näyttää herkulta - menee kokeiluun !

redrose82  kirjoitti 09.11.2011 - 21:45
Kuulostaa hyvältä ja uudenlainen kahvikakku kun kerran"täytetään" :) vois kokeilla :)

Anne/Hiekkakakku  kirjoitti 09.11.2011 - 21:50
Namskis! Pitäisköhän tehdä tätä jouluksi ainaisen maustekakun sijaan?

redrose82  kirjoitti 09.11.2011 - 22:26
ai niin linkitän sinut niin voin katselle tekeleitäsi :)

MinnaT kirjoitti 09.11.2011 - 22:53
Kiitos, kiitos. Suosittelen kyllä kokeilemaan, oli sen verran herkku :)

tiistai 1. marraskuuta 2011

Pienet poropiiraset

Hyvä ystäväni tuli pitkästä aikaa kylään. Tein kahvipöytään tämmöisiä pieniä suolasia naposteltavia torttutaikinasta. Glögiä olisi ollut kiva näiden ja pipareiden kanssa juoda, mutta sitä ei ollut lähikaupassa, niin piti tyytyä kahviin.

Pienet poropiiraset
* Sulata torttutaikinalevyt ohjeen mukaan
* Leikkaa levyt alla olevat kaavion mukaan. Ja jos sitä ei ymmärrä, TÄÄLTÄ voi käydä katsomassa paremmat ohjeet
* Laita täyte keskelle (n. 1 tl) ja paista ohjeen mukaan.

Täytettä voi muokkailla mielensä mukaan, minulla oli seuraanvalainen:
- Creme Bonjour savuporo tuorejuustoa n. 1 rkl
- hieman maitoa
- savukuutioita
- hieman juustoraastetta
- ja voitelusta jäänyt munan loppu
Pehmennä hieman tuorejuustoa tilkkasen maidon kanssa. Lisää savukuutiot ja juustoraaste. Voitele torttutaikinalevyt ja lisää loppu muna täytteeseen.

* Leikkaa torttutaikinalevy keskeltä kahtia
* Taita neliö kolmioksi ja leikkaa sivuihin viillot. HUOM! Ei kärkeen asti!!
* Käännä A:t ja B:t vastakkain

Aikaisemmat kommentit:
Tuta kirjoitti 01.11.2011 - 18:15
Maistuivat taatusti hyviltä, nam:)

nami-hiiri kirjoitti 06.11.2011 - 21:19
Ihan on nyt vesi kielellä. Lapsena jo totuin poronlihaan eri muodoissaan, vaikkei niitä ollutkaan Helsingissä :D
Kaavion olen jo aiemmin tallentanut wienereille :D - se toimii.