keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Pätkis tiikerikakku

Viime vuonna ei oikein huvittanut leipoa eikä oikeastaan pahemmin edes tehnyt mielikään makeaa. Pikkuveli oli kuitenkin tehnyt Pätkis-kakun ja se vähän innoitti leipomaan. Tämän teinkin, kun etelän kummityttö tuli syyslomallaan käväsemään :) Tätillekin tässä on nyt ohje, kun en ole muistanut/ehtinyt sitä sähköpostilla laittamaan :D Ohje on Herkku Leivontaa-lehdestä, vuotta en muista :) Ja kuva on kännykällä otettu, siksi vähän sumea.


Taikina
250 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 Pätkis-patukkaa (pieniä) TAI 2 isoa
1,5 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
kylmää kahvia

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-voivaahtoon lusikalla koko ajan sekoitellen. Ota erilleen 1/3 osa ja lisää siihen pilkotut Pätkis-palat ja kaakaojauhe siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa, aloita vaaleasta taikinasta. Kun kaikki taikina on kerroksittain laitettu vuokaan, painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175-asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

Kuorrutus
Sekoita tomusokerin joukkoon vain sen verran kylmää kahvia, että saat hiukan valuvan tahnan. Valuta seos kylmän kakun päälle ja koristele suklaarouheella tai strösseleillä.

2 kommenttia:

  1. Teitkö sinä ihan nami-hiiren juhliin kahvikakun...kiitos!

    Aivan ihanan ilouutisen lähetit sähköisesti......mahtavia onnenpolkuja koko perheelle!
    Pakettilaatikko on valmiina pikkuiselle pirpanalle, vain sisältö puuttuu ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hiiri paketista <3
      Kiireitä pitänyt, ei ole joutanut kiittämään :D

      Poista

Kiitos kommentista ♥